Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

υπουργική απόφαση



Επίδομα θέρμανσης: Αντίστροφη μέτρηση για την υπουργική απόφαση

Την Τρίτη 29 Οκτωβρίου αναμένεται να βγει η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το επίδομα θέρμανσης. Εκεί θα ξεκαθαριστούν και τα ποσά, τα κριτήρια και οι δικαιούχοι.
Όπως έχουν προαναγγείλει από την κυβέρνηση η καταβολή του επιδόματος θα γίνει πριν από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ενώ το ποσό θα κυμανθεί από 64 έως 440 ευρώ.
Στο υπουργείο Οικονομικών μελετούν τα εξής σενάρια:



Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για το αποτεφρωτήριο στον Ελαιώνα

Άνοιξε ο δρόμος για τη κατασκευή του αποτεφρωτηρίου νεκρών στην περιοχή του Ελαιώνα, καθώς υπεγράφη την περασμένη Πέμπτη από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκη, η σχετική απόφαση, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη.



Πώς θα δηλώνονται οι υπερωρίες από 1η Ιουλίου

Την ενεργοποίηση των προσφάτως ψηφισμένων νομοθετικών ρυθμίσεων για την αυστηρή τήρηση των κανόνων για τις υπερωρίες και την υπερεργασία, αποφάσισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.



Έτοιμη η απόφαση για τη μονιμοποίηση των πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης

Έτοιμη η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη μονιμοποίηση των πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης, τυπική υλοποίηση της δέσμευσης του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και τυπική ολοκλήρωση των επιτυχών διαπραγματεύσεων της αρμόδιας Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, με τους Θεσμούς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του epoli.gr.



Πότε ξεκινά ο δακτύλιος;

Ο Δακτύλιος 2017 – 2018 θα ξεκινήσει τις αρχές του Φθινοπώρου 2017, και η ακριβής ημερομηνία θα καθοριστεί με Υπουργική Απόφαση. Μέχρι να εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση, δεν υπάρχει Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, ενώ να σημειωθεί ότι πέρσι, με Υπουργική Απόφαση, ο δακτύλιος είχε τεθεί σε εφαρμογή από τις 10 Οκτωβρίου 2016 έως και τις 21 Ιουλίου 2017.



Προσοχή! Μην κολυμπήσετε σε αυτές τις ακτές: Eπείγουσα τροποποίηση της σχετικής υπουργικής απόφασης του έτους 2017 λόγω πετρελαιοκηλίδας

Με επείγουσα τροποποίηση της σχετικής υπουργικής απόφασης του έτους 2017 για τους χώρους όπου απαγορεύεται η κολύμβηση, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, απαγορεύει την κολύμβηση στις περιοχές που έχουν μολυνθεί από την πετρελαιοκηλίδα.