Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις συνέπειες του αλκοόλ



Στην εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση των βλαπτικών συνεπειών που επιφέρει η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο Υγείας.

Με πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού συστάθηκε ήδη Ομάδα Εργασίας με αντικείμενο την αποτίμηση της διεθνούς επιστημονικής εμπειρίας σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ, τη μελέτη της υφιστάμενης κατάστασης στη χώρα και την επεξεργασία και εισήγηση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση των βλαπτικών συνεπειών από την κατανάλωση αλκοόλ στον υπουργό Υγείας. Η Ομάδα Εργασίας, της οποίας ο ρόλος είναι συμβουλευτικός, αποτελείται από επιστήμονες με εμπειρία στον τομέα των εξαρτήσεων και στις επιπτώσεις που έχει στην υγεία η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, εκπροσώπους φορέων απεξάρτησης, υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Υγείας και επιστημονικούς συμβούλους του Υπουργού.

Πρόεδρος της Ομάδας θα είναι ο αναπληρωτής γενικός Γραμματέας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), Σταμάτης Βαρδαρός με αναπληρώτρια την Εριφύλλη Νταλιάνη, επιστημονική σύμβουλο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, σε θέματα εξαρτήσεων.