Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

μέθη



Πέντε tips για να ξεπεράσετε γρήγορα το hangover της Πρωτοχρονιάς

Όσο κι αν είχατε υποσχεθεί στον εαυτό σας ότι δεν θα καταφύγετε σε υπερβολές, όλοι ξέρουμε ότι το κάνατε. Κι έτσι τώρα, το τρελό πάρτι της Πρωτοχρονιάς διαδέχεται ο ισχυρός πονοκέφαλος, ο στεγνός λαιμός, η βαρυστομαχιά και η ναυτία, με απλά λόγια το hangover.



Συκώτι: Πόσο καιρό χρειάζεται για να συνέλθει από το αλκοόλ

Από όλα τα όργανα του σώματος, το συκώτι έχει τη μεγαλύτερη επιβάρυνση από το αλκοόλ, ακόμα και όταν μιλάμε για περιστασιακή κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, όπως στο ρεβεγιόν.

Το αλκοόλ μπορεί να αφήσει και σε αυτές τις περιπτώσεις το στίγμα του.



Γιατί το κόκκινο κρασί προκαλεί πονοκέφαλο ακόμη και σε μικρή ποσότητα;

Ο «πονοκέφαλος από κόκκινο κρασί», θα πρέπει να γνωστοποιηθεί πως μπορεί να εμφανιστεί μέσα σε 30 λεπτά έως 3 ώρες μετά την κατανάλωση ενός μικρού ποτηριού.

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, εξέτασαν γιατί συμβαίνει αυτό, ακόμη και σε ανθρώπους που δεν έχουν πονοκέφαλο όταν πίνουν μικρές ποσότητες άλλων αλκοολούχων ποτών



Αλκοόλ: Πόση ώρα διατηρείται στον ανθρώπινο οργανισμό – Πότε μπορείς να οδηγήσεις με ασφάλεια

Οι ημέρες των εορτών φέρνουν την οικογένεια και τους φίλους γύρω από «πλούσια» τραπέζια. Πότε όμως μπορείτε να σηκωθείτε και να οδηγήσετε με ασφάλεια μετά την κατανάλωση αλκοόλ;



Ήταν τόσο μεθυσμένος που βγήκε στον αυτοκινητόδρομο χωρίς λάστιχα

Όταν οι άνθρωποι καταναλώνουν υπερβολική ποσότητα αλκοόλ πολλές φορές χάνουν τον ελέγχουν και δεν ξέρουν τι κάνουν.

 

Το κακό βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι μόνο ότι θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα, αλλά ότι γίνονται επικίνδυνοι και για τους άλλους.



Η Japan Airlines λαμβάνει μέτρα για τους πιλότους που «τα τσούζουν»

Νέο σύστημα «αλκοτέστ» για τους πιλότους της θα χρησιμοποιεί πλέον η αεροπορική εταιρεία Japan Airlines σε όλα τα αεροδρόμιά της στο εξωτερικό, μετά το περιστατικό με πιλότο που συνελήφθη μεθυσμένος στο αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο.