Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Εστειλαν το αρματαγωγό Λέσβος για να σώσουν τους μετανάστες από τα χιόνια και εκείνοι αρνήθηκαν την φιλοξενία!



Πρωτοφανές φιάσκο με το αρματαγωγό «Λέσβος» το οποίο έστειλε εκτάκτως το ΠΝ για να φιλοξενήσει αλλοδαπούς πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες οι οποίοι κρύωναν.

Ο πολυδιαφημισμένος απόπλους του από το ναύσταθμο Σαλαμίνας και ο κατάπλους του στο λιμάνι της Μυτιλήνης δεν είχε την αναμενόμενη ανταπόκριση.

Ομάδα περίπου σαράντα αλλοδαπών μπήκε στο αρματαγωγό Λέσβος, για να το επιθεωρήσει (εκεί φτάσαμε δυστυχώς, αλλοδαποί να επιθεωρούν τα σκάφη του ΠΝ) αλλά το πόρισμα από τις διευκολύνσεις που τους πρόσφερε το πλοίο ήταν αρνητικό και έτσι αποχώρησαν δίνοντας παράλληλα εντολή να μην πάει κανένας άλλος.

Μάλιστα  δήλωσαν ότι δεν τους άρεσαν οι συνθήκες που επικρατούσαν στο σκάφος!
 

Όλη την ημέρα οι αλλοδαποί αρνούνταν και αρνούνται να μπουν στο πλοίο, για ακαθόριστους λόγους ένας εκ των οποίων οι διευκολύνσεις που παρείχε το πλοίο ενώ κάποιοι αλλοδαποί διέδιδαν ότι θα τους μεταφέρει στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BriefingNews το πλοίο ενδέχεται να μείνει στην Μυτιλήνη ακόμα και ένα μήνα!

Τι συμβαίνει στο "Λέσβος"

Σύμφωνα με πληροφορίες, ναύτες του πολεμικού ναυτικού, επιτάχθηκαν από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Καμμένο, προκειμένου να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια σωτηρίας των μεταναστών, ετοιμάζοντας το πλοίο, στρώνοντας ακόμα και λευκά σεντόνια στα κρεβάτια, που έχουν τοποθετηθεί σε όλους τους διαθέσιμους χώρους του πλοίου. 

Φρόντισαν να υπάρχει θερμό κλίμα στις καμπίνες και σε όλο το πλοίο,αλλά και ζεστό φαγητό προκειμένου να γλιτώσουν από τον χιονιά.

Εκεί, έχουν μεταφερθεί όλα τα απαραίτητα για την καλυτέρευση της ζωής των μεταβαστών, όπως ζεστά κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα, νερά, θερμαντικά σώματα και χημικές τουαλέτες.

Οι μετανάστες όμως κατά έναν περίεργο λόγο δεν δέχτηκαν την μετάβασή τους σε ένα πλοίο που θα έσωζε ακόμα και τις ζωές των παιδιών τους...

Ελάχιστοι οι μετανάστες που δέχτηκαν την φιλοξενία

Μόλις... 40 είναι οι μετανάστες που βρίσκονται μέσα στο αρματαγωγό "Λέσβος" το οποίο επιτάχθηκε μέσα σε μία νύχτα προκειμένου να βοηθήσει τους μετανάστες λόγω της έντονης κακοκαιρίας.

Οι ναύτες που βρίσκονται μέσα στο πλοίο έχουν φροντίσει τα πάντα ώστε να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες για τους μετανάστες, ωστόσο, η ανησυχία τους είναι έκδηλη, αφού οι ίδιοι δεν είναι εμβολιασμένοι, ενώ παράλληλα είναι εκτεθειμένοι όπως λένε οι ίδιοι στον κίνδυνο της επίθεσης ανα πάσα στιγμή από τους μετανάστες, οι οποίοι είναι λογικό να είναι ταλαιπωρημένοι και εκτός εαυτού...