Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024 -

ναυτικοΤο Κίεβο λέει πως βύθισε ένα ρωσικό πολεμικό σκάφος στην Κριμαία

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι «κατέστρεψε» στη διάρκεια της περασμένης νύκτας μια πυραυλάκατο που ανήκε στο ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας και περιπολούσε στα ανοικτά της Κριμαίας, της ουκρανικής χερσονήσου που προσαρτήθηκε από τη Μόσχα και δέχεται τακτικά επιθέσεις από το Κίεβο.«Βέλος»: Ολοκληρώθηκαν οι επισκευές στο αντιτορπιλικό – Παραμένει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Μετά από περίπου έναν μήνα ολοκληρώθηκαν, χθες το βράδυ, οι επισκευές που προκάλεσε η κακοκαιρία στην πρύμνη του αντιτορπιλικού «Βέλος».ΓΕΣ: Προκηρύξεις για πρόσληψη οπλιτών βραχείας ανακατάταξης σε Στρατό Ξηράς και Πολεμικό Ναυτικό

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε πως εξέδωσε προκηρύξεις για την πρόσληψη 779 οπλιτών βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ) του Στρατού Ξηράς για βραχεία περίοδο τριών (3) ετών µε δυνατότητα παράτασης τριών (3) ετών, για τα Όπλα-Σώµατα και τις Ειδικές Δυνάμεις. USS Hershel «Woody» William: Στην Κρήτη ένα από τα πιο σύγχρονα πλοία του αμερικανικού Ναυτικού

Στον ναύσταθμο Κρήτης αναμένεται να καταπλεύσει σήμερα ένα από τα πιο σύγχρονα πλοία του αμερικανικού ναυτικού, το ελικοπτεροφόρο πλοίο-πλωτή βάση USS Hershel «Woody» Williams.

Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο, το οποίο πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι μετά την καθέλκυσή του τον Μάρτιο, έχει μήκος 230 μέτρα και ανήκει στον 6ο στόλο.Σήμα κινδύνου από μετανάστες στη Μάλτα - Πάλευαν όλη νύχτα με τα κύματα!

Το ναυτικό της Μάλτας ανακοίνωσε σήμερα πως διέσωσε στη διάρκεια της περασμένης νύκτας 216 μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονταν σε δύο σκάφη που κινδύνευαν στη θάλασσα.

Οι διασωθέντες αναμένονται να φθάσουν σήμερα στη Βαλέτα, την ίδια ημέρα που οι κάτοικοι της χώρας καλούνται στην κάλπη για τις Ευρωεκλογές.Eκτός ελέγχου: Το τουρκικό Ναυτικό φτάνει μέχρι... Άγιο Όρος και ανοίγει πυρ σε Καστελόριζο-Κυπριακή ΑΟΖ εντός εορτών!

Εκτός ελέγχου η τουρκική προκλητικότητα.

 

Με αφορμή την συμφωνία για τον East-Med, η Αγκυρα "πυροβολεί" Ισραήλ-Ελλάδα-Κύπρο και ανεβάζει κατακόρυφα την ένταση σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ. Στο "κόκκινο" η ελληνοτουρκική ένταση καθ' όλη την διάρκεια των εορτών.