Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Eρχεται στην Ελλάδα για συνεργασία με τη ΝΔ!



Η σημασία της επίσκεψής του για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα! Όπως δήλωσε ο ίδιος, «ο σκοπός της επίσκεψης στην Αθήνα είναι να σκεφτούμε τα επόμενα βήματα μαζί με το κόμμα, με το οποίο συνεργαζόμαστε, τη Νέα Δημοκρατία. Και βέβαια να στηρίξουμε τον φίλο μου, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Να του πούμε ότι μπορεί να υπολογίζει στους φίλους του στην Ευρώπη, γιατί πιστεύουμε ότι στο πρόσωπό του οι Έλληνες θα είχαν μία ικανή ηγεσία».

Για να σταθεί δίπλα στην ηγεσία της ΝΔ και απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, με ορίζοντα την επόμενη μέρα στην Ελλάδα, έρχεται σήμερα στην Αθήνα ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚστο ευρωκοινοβούλιο.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ δεν είναι τυχαίος ευρωπαίος αξιωματούχος και η στήριξή του στην οδό Πειραιώς έχει ιδιαίτερη βαρύτητα: το ΕΛΚ είναι η πολυπληθέστερη και άρα πιο ισχυρή πολιτική ομάδα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ενώ ο λόγος του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα όχι μόνο στις Βρυξέλλες, αλλά και στη χώρα του τη Γερμανία.

Έχοντας εκλεγεί σε ηλικία μόλις 29 ετών βουλευτής, ο κ. Βέμπερ είναι κορυφαίο στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) που συγκυβερνούν με το CDU της Άνγκελα Μέρκελ και ανήκει στην έντονα φιλοευρωπαϊκή πτέρυγα του κόμματός του. Βασική προτεραιότητά του στην Αθήνα είναι οι επαφές και ο καλύτερος συντονισμός με το «αδελφό κόμμα» της ΝΔ.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στην Deutsche Welle, «ο σκοπός της επίσκεψης στην Αθήνα είναι να σκεφτούμε τα επόμενα βήματα μαζί με το κόμμα, με το οποίο συνεργαζόμαστε, τη Νέα Δημοκρατία. Και βέβαια να στηρίξουμε τον φίλο μου, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Να του πούμε ότι μπορεί να υπολογίζει στους φίλους του στην Ευρώπη, γιατί πιστεύουμε ότι στο πρόσωπό του οι Έλληνες θα είχαν μία ικανή ηγεσία».

Το απόγευμα της Τρίτης ο κ. Βέμπερ θα απευθυνθεί με ομιλία του για το μέλλον της Ευρώπης σε νέους, πανεπιστημιακούς, εκπροσώπους διαφόρων οργανώσεων και δημοσιογράφους σε εκδήλωση στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ενώ θα έχει σειρά συναντήσεων με πολιτειακούς και πολιτικούς αξιωματούχους, με τον κ. Τσίπρα να βρίσκεται προς το παρόν έξω από την ατζέντα των ραντεβού του.

Στο παρελθόν πάντως οι δηλώσεις του βαυαρού πολιτικού για τον Έλληνα πρωθυπουργό, έχουν προκαλέσει αίσθηση και την ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου. «Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι έχει κομμουνιστή πρωθυπουργό», είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό. «Μοίραζε υποσχέσεις, ενώ γνώριζε ότι δεν θα μπορούσε να τις υλοποιήσει. Γι αυτό και καταλαβαίνω ότι πολύς κόσμος έχει απογοητευθεί από τον πολιτική. Αλλά και από τον συγκεκριμένο τρόπο άσκησης της πολιτικής», λέει τώρα για τον κ. Τσίπρα.

Η συνάντηση του κ. Βέμπερ με τον πρόεδρο της ΝΔ, ισχυροποιεί μια ακόμη συμμαχία του κ. Μητσοτάκη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γεγονός που όπως έλεγαν συνεργάτες του, θα τον βοηθήσει όταν βρεθεί στην κυβέρνηση. Άλλωστε η άποψη του επικεφαλής του ΕΛΚ για τον αρχηγό της ελληνικής κεντροδεξιάς είναι ότι έχει ξεκάθαρο στίγμα πάνω στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, που θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία να επανέλθει στον ορθό δρόμο, σύμφωνα με τα όσα λέει και δημόσια ο γερμανός πολιτικός.