Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ερχεται το μεγάλο "σφαγείο": Δείτε και επίσημα τι μας περιμένει μετά τις εκλογές



Τρίμηνο «φωτιά» περιμένει τους Ελληνες μετά τις εκλογές αφού με βάση το 3ο μνημόνιο αναμένεται να ψηφιστούν 65 προαπαιτούμενα μέτρα που φέρνουν μεγάλες ανατροπές στην ζωή μας. 

Αμέσως μετά τις εκλογές και περί τα τέλη Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν να αναρτώνται στο taxisnet τα νέα εκκαθαριστικά και με email αγρότες και επιχειρήσεις θα ενημερώνονται για την καταβολή του αυξημένου φόρου καθώς στις 14 Αυγούστου ψηφίστηκε η αύξηση της προκαταβολής.

Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τους αγρότες ενώ όλοι μιλούν για τη φορολόγηση που κανείς δεν θέλει να αυξηθεί από το 13% στο 26%, όλοι “ξεχνουν” ότι αυξήθηκε η προκαταβολή φόρου από το 27% στο 55% γεγονός που σημαίνει ότι ενώ αρχικά υπολογίστηκε προκαταβολή 500 ευρώ, πλέον μιλάμε για 1.000 ευρώ και έτσι έρχονται νέα εκκαθαριστικά.

Ανάλογες θα είναι οι επιβαρύνσεις για ΕΠΕ και ΑΕ, ενώ αυξημένος φόρος έρχεται και για όσους υπάγονται στον λεγόμενο φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

Για όσους δηλαδή έχουν αυτοκίνητο άνω των 2.500 κυβικών. Με βάση τη νέα συμφωνία με τους δανειστές ο φόρος αυξάνεται από το 10% στο 13% και κάπως έτσι υπάρχει φέτος μια επιπλέον επιβάρυνση κατά 279 ευρώ ως και 1.146 ευρώ.

Οι επιπλέον φόροι θα πρέπει να εξοφληθούν μαζί με τον φόρο εισοδήματος που έχει ήδη βεβαιωθεί, το ποσό απλά θα προστεθεί στο υπάρχον και οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν το δικαίωμα για επιπλέον δόσεις.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το ΦΕΚ