Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Επιμονή ΔΝΤ για μέτρα 3,6 δισ. ευρώ



Οι υπουργοί της κυβέρνησης Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Χουλιαράκης και Έφη Αχτσιόγλου συζήτησαν με τους επικεφαλής των θεσμών τις πρώτες προτάσεις για τα μέτρα και τα πιθανά αντίμετρα που θα απαιτηθούν για να κλείσει η αξιολόγηση συζήτησαν.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή που μετείχε στη συνάντηση, τόνισε στο newmoney.gr, πως «σε άλλα είμαστε σε αρκετά καλό δρόμο, για άλλα κοιτάνε περισσότερα στοιχεία, ενώ σε άλλα διαφωνούν». Απέφυγε όμως να διευκρινίσει ποια είναι τα σημεία διαφωνίας και τριβής μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

Πολλά θα κριθούν πάντως από το μέγεθος του «κενού» που θα απαιτηθεί να καλυφθεί με τα νέα μέτρα για την περίοδο από το 2018 και μετά. 

«Είναι δύσκολη δουλειά, θα γίνει εδώ σε τεχνικό επίπεδο με χαρτί και μολύβι» έλεγε η ίδια πηγή, διευκρινίζοντας πως «θα πρέπει να ενσωματωθούν και στοιχεία μετά τον Νοέμβριο», που δεν ήταν διαθέσιμα, όταν το ΔΝΤ συνέτασσε την έκθεση του άρθρου 4 για την ελληνική οικονομία.

Επανέλαβε πάντως πως, μέχρι αυτή τη στιγμή, άποψη του ΔΝΤ είναι ότι απαιτούνται μέτρα 2% του ΑΕΠ (περίπου 3,6 δισ. ευρώ), για να επιτευχθεί ο στόχος του προϋπολογισμού από το 2018 και μετά.