Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Επεισόδιο ανάμεσα σε Κωνσταντοπούλου και την επίτροπο Κρέτσου



Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, όταν η πρώην πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, επιτέθηκε στην Ρουμάνα επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης Κορίνα Κρέτσου.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πήρε τον λόγο για να κατηγορήσει σε έντονο ύφος την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι «έχει επιβάλει στην Ελλάδα δικτατορία», με την επίτροπο να απαντά ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ευθύνεται για την κατάσταση στην Ελλάδα και αντίθετα έχει κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει. 

«Εδώ πεθαίνουν άνθρωποι» αντέτεινε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για να λάβει την απάντηση από την κ. Κρέτσου: «Παντού πεθαίνουν άνθρωποι. Εάν δεν σας αρέσει η κατάσταση στην Ελλάδα, ελάτε να ζήσετε στη Ρουμανία, να δείτε εκεί πώς ζουν οι άνθρωποι».

Η αντιπαράθεση ξέφυγε, με τις δύο γυναίκες να είναι όρθιες και να ουρλιάζουν. Το επεισόδιο έληξε τελικά με την αποχώρηση της πρώην προέδρου της Βουλής.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.