Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Ένα μήνα πριν το φονικό είχε αποφυλακιστεί ο Γεωργιανός



Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται, πλέον, ο αρχηγός της συμμορίας των Γεωργιανών, οι οποίοι τον περασμένο Αύγουστο εισέβαλαν στο σπίτι εστιάτορα στην Ύδρα και τον βασάνισαν μέχρι θανάτου, προκειμένου να τους αποκαλύψει πού είχε κρυμμένα χρήματα και χρυσαφικά. Παράλληλα, οι κακοποιοί είχαν βασανίσει και τη σύζυγό του, η οποία, όμως, επέζησε.

Όπως τόνισε ο διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ταξίαρχος Χρήστος Παπαζαφείρης κατά την παρουσίαση της πολύκροτης υπόθεσης, ο 39χρονος αρχηγός της εγκληματικής συμμορίας, πιθανόν να είναι και ο δολοφόνος του 67χρονου εστιάτορα. Εκτός από το υλικό που έχει η Αστυνομία από τις κάμερες, βρέθηκε και κηλίδα αίματος του 39χρονου στο σημείο που ήταν η σορός του άτυχου άνδρα.

Μετά τη σύλληψη 7 Γεωργιανών, που εμπλέκονται στη δολοφονία του εστιάτορα και τη ληστεία σε βάρος της 58χρονης συζύγου του, το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Ασφάλειας Αττικής συνέχισε με αμείωτο ρυθμό τις αναζητήσεις για την σύλληψη και των υπολοίπων δραστών.

Ο 39χρονος αρχηγός της συμμορίας εντοπίστηκε, χθες, στην Καλλιθέα, σε Ι.Χ αυτοκίνητο, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο διαμέρισμα όπου διέμενε, διαπιστώθηκε ότι αυτό είχε ενοικιαστεί με στοιχεία άλλου υπηκόου Γεωργίας. Παράλληλα, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα διαβατήριο, το οποίο είχε τη φωτογραφία του συλληφθέντα και τα στοιχεία της ταυτότητας άλλου υπηκόου Γεωργίας.

Όπως εξακριβώθηκε, ο 39χρονος είχε συλληφθεί το 2011, μαζί με άλλον ομοεθνή του, για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ΄εξακολούθηση, παράνομη οπλοφορία και παράνομη είσοδο στη χώρα. Αδικήματα, για τα οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 4 μηνών. Στις 8 Ιουλίου 2015 αποφυλακίστηκε, όμως, από τον Κορυδαλλό.