Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

ΕΛ.ΑΣ: Μην αφήσετε το παιδί στο αμάξι!



Καύσωνας και βράζει ο τόπος. Πετάχτηκες για ένα λεπτό στο σούπερ μάρκετ, αφήνοντας το παιδί μέσα στο αυτοκίνητο, σκεπτόμενος «έλα μωρέ, τι θα συμβεί;». Το ξέρεις ότι ακόμη και λίγα λεπτά μπορεί να του στοιχίσουν τη ζωή;

Η ΕΛ.ΑΣ. θέλοντας να προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ελλοχεύουν όταν αφήνουμε ένα παιδί μέσα στο αυτοκίνητο έστω και για μερικά μόνο λεπτά, την περίοδο που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, ανάρτησε ένα tweet που προκαλεί σοκ στους περισσότερους από εμάς και που φυσικά δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε.

Με τίτλο «Μήπως να το ξανασκεφτείς;», περιγράφει τις θερμοκρασίες που μπορούν να αναπτυχθούν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, όταν μένει κλειστό για 10 ή για 30 λεπτά.

Αν, για παράδειγμα, έξω έχει 21 βαθμούς Κελσίου, η θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου θα φτάσει στους 32 βαθμούς ενώ σε μισή ώρα τους 40 βαθμούς Κελσίου! Ενώ στην περίπτωση που η εξωτερική θερμοκρασία είναι 35 βαθμοί Κελσίου (όπως σε περιόδους καύσωνα), στο εσωτερικό του οχήματος θα φτάσει τους 54 μετά από μισή ώρα!

Σκεφτείτε λοιπόν τι θα συμβεί σε ένα παιδί που μπορεί να το έχετε αφήσει, έστω και για λίγο, στο αυτοκίνητο προκειμένου να πεταχτείτε για ψώνια.