Κυριακή 12 Μαΐου 2024 -

ζέστη



Σοφία Βογιατζάκη για την απέχθεια της προς τη ζέστη: «Κόντεψα να πάθω ηλεκτροπληξία»

Την απέχθεια της προς τη ζέστη τόνισε η γνωστή ηθοποιός Σοφία Βογιατζάκη η οποία μίλησε για τη νέα σειρά που ετοιμάζεται στη τηλεόραση και συμμετέχει.



Ο φετινός Φεβρουάριος ενδέχεται να είναι ο πιο ζεστός που έχει καταγραφεί ποτέ

Ο πλανήτης πιθανόν να έζησε τον πιο ζεστό Φεβρουάριο που έχει καταγραφεί ποτέ, με τα λουλούδια να έχουν ανθίσει νωρίτερα σε διάφορες χώρες –από το Μεξικό ως την Ιαπωνία–, τις βουνοπλαγιές στην Ευρώπη να έχουν μείνει χωρίς χιόνι και τη θερμοκρασία να έχει φτάσει ως τους 38 βαθμούς Κελσίου στο Τέξας.



Ο Οκτώβριος ήταν ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη

Ο Οκτώβριος του 2019 ήταν ο ζεστότερος μήνας Οκτώβριος που έχει ποτέ καταγραφεί στον πλανήτη, ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα που καταρρίπτει ή προσεγγίζει ένα ρεκόρ.



Ηλιοφάνεια και σήμερα - Έως τους 28 βαθμούς η θερμοκρασία

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 5 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Αναλυτική πρόγνωση:



Καιρός: Σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία την Τρίτη, έντονη η αίσθηση της δυσφορίας

Πολύ υψηλός θα διατηρηθεί και την Τρίτη ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς, ιδιαίτερα στην Αττική, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο, στη Θράκη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται ηλιοφάνεια και πολύ υψηλές κατά τόπους θερμοκρασίες, ενώ έντονη θα είναι σε αρκετές περιοχές η αίσθηση δυσφορίας.



Καύσωνας: Ποιους απειλεί περισσότερο η ζέστη - Τα μέτρα προστασίας

Αντιμέτωπη με έναν διήμερο καύσωνα που θα δει τη θερμοκρασία να φθάνει σε μερικές περιοχές τους 42 βαθμούς Κελσίου, θα είναι από σήμερα η χώρα μας. Ωστόσο η ακραία ζέστη χρειάζεται μεγάλη προσοχή, διότι μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να απειλήσει την υγεία.