Σάββατο 28 Μαΐου 2022 -

Εισαγγελική παρέμβαση για τους κοριούς που κατήγγειλε το ΚΚΕΣαν βόμβα έπεσε η καταγγελία του ΚΚΕ για «κοριούς» στον Περισσό. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, παρήγγειλε κατεπείγουσα έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί με τις καταγγελίες για δίκτυο παρακολουθήσεων τόσο του συγκεκριμένου κόμματος όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ. και του Ποταμιού.

«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ., του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο “κέντρο”», ανέφερε η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτό το γεγονός. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του κόμματος, προσθέτοντας ότι «το ΚΚΕ ενημέρωσε ήδη για το γεγονός αυτό τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Βούτση, τον αρμόδιο υπουργό, κ. Παππά, και τους υπεύθυνους των υπολοίπων κομμάτων που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα». Για το θέμα ενημερώθηκαν ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, και οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων που εμφανίζονται στις συνακροάσεις, Πάνος Ρήγας (ΣΥΡΙΖΑ), Λευτέρης Αυγενάκης (Ν.Δ.) και Σπύρος Λυκούδςη (Ποτάμι).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα εντόπισαν αρχικά οι υπεύθυνοι των κεντρικών γραφείων του ΚΚΕ στον Περισσό. Συγκεκριμένα, υπήρχαν περιπτώσεις που η τηλεφωνική γραμμή χτυπούσε παράλληλα στα γραφεία του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ. και του Ποταμιού.

«Η καταγγελία του ΚΚΕ είναι πολύ σοβαρή. Είναι αδιανόητο στην εποχή μας να γίνονται παρακολουθήσεις τηλεφώνων και επικοινωνιών, οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος, αλλά και κάθε πολίτη», τόνισε σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ.: «Είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει άμεσες και πειστικές απαντήσεις, σε κάθε περίπτωση».

Μετά την καταγγελία του ΚΚΕ, ο ΟΤΕ με ανακοίνωσή του ανέφερε: Δόθηκε εντολή για την άμεση τεχνική διερεύνηση του θέματος. Από τους μέχρι στιγμής ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία. Ο τεχνικός έλεγχος συνεχίζεται. Η διοίκηση της εταιρίας έχει ήδη ενημερώσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ για τις ενέργειες που απαιτούνται προς τις αρμόδιες αρχές για την περαιτέρω νόμιμη διερεύνηση της καταγγελίας».

Σοβαρές χαρακτήρισε τις καταγγελίες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Οι καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις στα τηλεφωνικά κέντρα του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της Ν.Δ. είναι εξαιρετικά σοβαρές.

Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε επιχειρησιακό, θεσμικό και νομικό περιθώριο για τη διερεύνησή τους. Ηδη έχουν δοθεί οι σχετικές κατευθύνσεις στους αρμοδίους, ώστε να υπάρξει άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης». Διερεύνηση της υπόθεσης για παρακολουθήσεις τηλεφώνων και επικοινωνιών ζήτησε το Ποτάμι, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του ότι «παρακρατικές πρακτικές που θυμίζουν σκοτεινές εποχές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές στην Ελλάδα του 2016».