Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Είναι σύζυγος βουλευτή, αλλά δεν σταματά να πουλά λουλούδια στην λαϊκή! (Φωτό)



Μπορεί να είναι σύζυγος βουλευτή, ωστόσο, αυτό δεν την αποτρέπει σε τίποτα από το να παίρνει το φορτηγάκι της και να πηγαίνει στη λαϊκή να πουλάει λουλούδια. 

Ο λόγος για την Χριστίνα Σαμόλαδου,  σύζυγο του βουλευτή Λάρισας της Ενωσης Κεντρώων, Γιώργου Κατσιαντώνη, η οποία είναι γεωπόνος στο επάγγελμα και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη παίρνει το φορτηγάκι της και πηγαίνει στην λαϊκή αγορά της Ελασσόνας, αλλά και της Δεσκάτης Γρεβενών για να πουλήσει τα τριαντάφυλλά της.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε πέρυσι και έχει ένα μωράκι. Ο γιος τους ήρθε στον κόσμο την ώρα που ο μπαμπάς του ορκιζόταν… βουλευτής.

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης ζούσε στην  Αμερική, εξελέγη τρεις φορές βουλευτής στην πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ και παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 για να έρθει στην Ελλάδα.

Το love story του βουλευτή με την γεωπόνο

O Γιώργος Κατσιαντώνης πριν δυο χρόνια περίπου, αποφάσισε να αφήσει πίσω του μια πολλά υποσχόμενη πολιτική και επιχειρηματική καριέρα στις ΗΠΑ και να επιστρέψει μόνιμα στη γενέτειρά του, την Ελασσόνα της Λάρισας, για μια νέα αρχή.

Γόνος οικογένειας μεταναστών, είχε εκλεγεί τρεις φορές βουλευτής των Δημοκρατικών στο Κοινοβούλιο του Νιου Χαμσάιρ, ενώ είχε αναπτύξει εκεί μια επιτυχημένη αλυσίδα τριών εστιατορίων μαζί με τον αδελφό του, εν ενεργεία βουλευτή μέχρι σήμερα. Μετά ήρθε το love story... «Το καλοκαίρι του 2013 ήρθα για διακοπές στην Ελλάδα και γνώρισα τη μέλλουσα γυναίκα μου, η οποία κατοικούσε μόλις πέντε τετράγωνα μακριά από το πατρικό μου σπίτι στην Ελασσόνα. Σχεδόν ξέχασα να γυρίσω πίσω κι όταν ήρθε η ώρα της κρίσης αποφασίσαμε από κοινού να κάνουμε εδώ τη δική μας οικογένεια. Επιλέξαμε τα παιδιά μας να γεννηθούν και να μεγαλώσουν στην Ελλάδα», λέει.

Τον Φεβρουάριο του 2014 πήγαν μαζί στο Μάντσεστερ του Νιου Χαμσάιρ, για να γνωρίσει τη μέλλουσα γυναίκα του στους συγγενείς του, να παραδώσει την έδρα του στο Κοινοβούλιο του Νιου Χαμσάιρ, να μαζέψει τις αποσκευές του και να επιστρέψει μόνιμα στην Ελασσόνα. Στον τόπο καταγωγής του, ο Γιώργος Κατσιαντώνης ασχολήθηκε με την επιχείρηση (φυτώριο) της γεωπόνου συζύγου του, Χριστίνας Σαμολαδού, ενώ μέσω Διαδικτύου βοηθούσε στην τροφοδοσία των τριών εστιατορίων της οικογένειας στις ΗΠΑ.Τον περασμένο Ιούνιο, ο Γιώργος Κατσιαντώνης βρέθηκε στην Αθήνα για το συνέδριο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ελληνισμού, στην οποία πρόεδρος είναι ο αδελφός του, βουλευτής στο Νιου Χαμσάιρ και δημοτικός σύμβουλος της πόλης Μάντσεστερ, Θωμάς Κατσιαντώνης.

Η γνωριμία με τον Λεβέντη

Στο περιθώριο της εκδήλωσης προσέγγισε τον Βασίλη Λεβέντη και συζήτησε για ώρα μαζί του.

«Είχα διαβάσει γι' αυτόν στο Διαδίκτυο και θαύμαζα την επιμονή του να παίρνει μέρος επί 30 χρόνια σε εκλογές, χωρίς την παραμικρή οικονομική στήριξη, να χάνει συνεχώς και να μην το βάζει κάτω», λέει.

Επιτόπου, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων τού έκανε την πρόταση να είναι στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου του κόμματος στη Λάρισα.

«Μα, δεν έχουμε εκλογές. Ο πρωθυπουργός είναι στην Ευρώπη και διαπραγματεύεται», του είπε, για να πάρει την απάντηση: «Να μου το θυμηθείς, σε δύο μήνες από τώρα θα έχουμε εκλογές».

Ο Κατσιαντώνης απάντησε θετικά και οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια.

Το τρίμηνο που ακολούθησε, συνέβησαν τα τρία σημαντικότερα γεγονότα που σφράγισαν τη ζωή του: Τον Αύγουστο παντρεύτηκε, τον Σεπτέμβριο εκλέχτηκε βουλευτής και τον Οκτώβριο ήρθε στη ζωή ο γιος του.

«Ακόμη κι αν δεν συνέβαινε τίποτε από όλα αυτά, δεν θα μετανιώναμε για την απόφαση που πήραμε να μείνουμε στην Ελλάδα και να ζήσουμε εδώ», επισημαίνει.