Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 -

Έγκλημα στα Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα σε εισαγγελέα για το «μπάζωμα»Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα στη διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας παραγγελία προκειμένου να διενεργηθεί πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε. Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες υφυπουργούς Χρήστο Τριαντόπουλο και Ζωή Ράπτη, ως εμπλεκομένους στην υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Η υπόθεση αφορά την εμπλοκή των δύο υφυπουργών στην αλλοίωση του χώρου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Η εν λόγω εισαγγελέας, σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, έπρεπε να αποστείλει αμελλητί τον φάκελο στην Βουλή.

 
 Ωστόσο, συγγενείς των θυμάτων άσκησαν ήδη έφεση ενώπιον της εισαγγελίας εφετών Λάρισας προκειμένου η δικογραφία να ανασυρθεί από το αρχείο και να διενεργηθεί σχετική έρευνα.
 
Η παραγγελία της κυρίας Αδειλίνης έχει ως εξής: «Παρακαλούμε να διερευνήσετε κατά το άρθρο 117§1 περ. στα΄, 9 Ν. 4938/2022, τυχόν πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε. Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 «περί ποινικής ευθύνης Υπουργών».