Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 -
Ξάστερος ουρανός

5 °C

Σήμερα, 27. Ιανουαρίου 2022

Δωρεά τροφίμων από την ομογένεια του Σύδνεϋ στον Δήμο ΑθηναίωνΤις θερμές του ευχαριστίες στην ελληνική ομογένεια του Σύδνεϋ της Αυστραλίας εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης για τη συγκέντρωση και αποστολή 15 κοντέινερ με 200 τόνους τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να ενισχυθούν οι κοινωνικές δομές του δήμου Αθηναίων.

Ο κ. Καμίνης δέχτηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας αντιπροσωπεία του «Ιδρύματος Βασιλειάδα» που εδρεύει στο Σύδνεϋ, το οποίο είναι ένας οργανισμός της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αυστραλίας και συντόνισε την ανθρωπιστική προσφορά προς το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων. Ο δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε την προσφορά ως πολύ μεγάλη ενίσχυση προς τις ευάλωτες ομάδες πολιτών της Αθήνας που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση. «Απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς όχι μόνο στο Σύδνεϋ αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις που βρίσκεται η ελληνική ομογένεια της Αυστραλίας, διότι μέσω του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών, ο δήμος Αθηναίων στηρίζει 25.000 ανθρώπους στην πόλη», δήλωσε ο κ. Καμίνης και εκτίμησε ότι είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να προετοιμαστεί, σε συνεργασία και με το Ίδρυμα, μία επίσκεψη στην Αυστραλία ούτως ώστε να υπάρξει επαφή με την ομογένεια, η οποία να ενημερωθεί, όχι μόνο για τα προβλήματα της Αθήνας, αλλά και τις προοπτικές της.

Την ευχάριστη έκπληξή του για την μεγάλη ανταπόκριση των Ελλήνων της Αυστραλίας εξέφρασε διευθυντής του Ιδρύματος «Βασιλειάδα», πατέρας Νικόλαος. «Γέμισαν δεκαπέντε κοντέινερ ενώ αρχικά υπήρξε η εκτίμηση ότι δύσκολα θα γεμίσει έστω και ένα», τόνισε στις δηλώσεις του ο πατέρας Νικόλας και χαρακτήρισε τεράστιο το κοινωνικό έργο του δήμου Αθηναίων, που είχε ως συνέπεια να κινητοποιηθεί πάρα πολύς κόσμος για να συμβάλει στην ολοκλήρωσή του, δείχνοντας οτι είναι πολύ κοντά στους Έλληνες.

Την συμπαράστασή τους με οποιονδήποτε τρόπο στην Ελλάδα εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της «Βασιλειάδας» κ. Ιορδάνης Ιορδανίδης. Ευχαρίστησε το δήμαρχο Αθηναίων για το έργο που έχει κάνει για τον λαό της Αθήνας που έχει προβλήματα, ενώ ευχήθηκε κουράγιο τόσο στον κ. Καμίνη, όσο και στο προσωπικό του δήμου. Ακόμα, ο κ. Ιορδανίδης προσκάλεσε τον δήμαρχο Αθηναίων στην Αυστραλία για να δει το έργο που κάνει η Αρχιεπισκοπή και η «Βασιλειάδα», αλλά και προκειμένου να εξεταστούν οι προοπτικές για ακόμη ευρύτερη συνεργασία. Στη συνάντηση συμμετείχαν η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, κυρία Μαρία Στρατηγάκη και η πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, κυρία Ελένη Κατσούλη.