Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Διατάχθηκε ΕΔΕ για μαθητή που λιποθύμησε από ναρκωτικά στις τουαλέτες σχολείου στον Βόλο



Μαθητής της Γ’ Γυμνασίου στον Βόλο λιποθύμησε από ναρκωτικά στις τουαλέτες σχολείου. Διατάχθηκε ΕΔΕ, ενώ σύσκεψη πραγματοποιείται στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες ένας μαθητής στον Βόλο λιποθύμησε στις τουαλέτες σχολείου.

Το περιστατικό συνέβη πριν μερικές ημέρες. Ένας μαθητής της Γ’ Γυμνασίου στον Βόλο βρέθηκε λιπόθυμος στις τουαλέτες σχολείου λόγω ναρκωτικών, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Οι αρμόδιες Αρχές διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το παιδί πήρε ναρκωτικά, μετά την εντολή για ΕΔΕ.

Παράλληλα, σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη, στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τη συμμετοχή όλων των διευθυντών και υποδιευθυντών Γυμνάσιων και Λυκείων της Μαγνησίας. Οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν από αρμόδιους φορείς για το θέμα των ναρκωτικών, σύμφωνα με τη Δημόσια Τηλεόραση.

Επίσης, με αφορμή το περιστατικό, αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για ενημέρωση και εκπαίδευση γονιών και εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, καθώς στο πλαίσιο έρευνας σε 14 σχολεία στη Μαγνησία που επικαλείται η ΕΡΤ, η πλειοψηφία των μαθητών δήλωσε ότι έχουν δει να γίνεται χρήση ναρκωτικών ουσιών εντός σχολικών χώρων.