Δευτέρα 05 Ιουνίου 2023 -

Διαμαντοπούλου: Μετά το Πάσχα η ίδρυση νέου φορέα και η εκλογή του αρχηγούΤην πρόταση για την ενοποίηση του χώρου της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, κατέθεσε σήμερα από τη Λάρισα, η πρωτοβουλία «Ώρα αποφάσεων» των πρώην υπουργών, 'Αννας Διαμαντοπούλου, Γιάννη Ραγκούση και Γιώργου Φλωρίδη, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη θεσσαλική πόλη.

Σε δήλωση της η κ. Διαμαντοπούλου επιχείρησε να συμπυκνώσει το σκεπτικό της πρωτοβουλίας, λέγοντας πως βασικός πυλώνας της προσπάθειας είναι να υπάρξει «ενοποίηση του χώρου της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας» και πρόσθεσε ότι η πρωτοβουλία βάζει χρονοδιάγραμμα να ιδρυθεί πολιτικός φορέας με εκλογή αρχηγού μετά το Πάσχα και τον Ιούνιο να πραγματοποιηθεί το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος.

Επίσης, ανέφερε ότι αυτό θα επιτευχθεί μέσα από ένα σχέδιο και μια πολιτική πρόταση που θα κινείται καταρχήν «έξω και πέρα από τα μνημόνια» και η οποία θα είναι διαφορετική από τις προτάσεις της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο στόχος της πρωτοβουλίας μας είναι να δημιουργηθεί ένας φορέας. Το «όλοι μαζί» σημαίνει πως η χώρα πρέπει καταρχήν να κυβερνηθεί, όμως πρέπει να υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις από αυτές που έχει το μνημόνιο ή από αυτές που λέει η Ν.Δ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι λοιπόν, έχουμε βάλει χρονοδιάγραμμα για την ενοποίηση του χώρου, που σημαίνει μετά το Πάσχα να υπάρξει εκλογή αρχηγού και τον Ιούνιο να πραγματοποιηθεί ιδρυτικό συνέδριο», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που δέχονται τα συγκεκριμένα πρόσωπα που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και αφορά στην συμμετοχή τους σε μνημονιακές κυβερνήσεις, η κ. Διαμαντοπούλου είπε πως «οι άνθρωποι κρίνονται με βάση τη διαδρομή τους, αλλά και το τι έκαναν στις θέσεις εξουσίας».