Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

εκλογή



Η Μοναχή Αντωνίνη νέα Ηγουμένη στη Μονή Εικοσιφοινίσσης

Η Μοναχή Αντωνίνη εξελέγη σήμερα νέα Ηγουμένη της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Παναγίας Εικοσιφοινίσσης.



28 Απριλίου 1998 - Η εκλογή του Αρχιεπ. Χριστοδούλου

Ήταν 28 Απριλίου 1998 όταν ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κυρός Χριστόδουλος εξελέγη από την ιεραρχία με μεγάλη πλειοψηφία, σε διαδοχή του Σεραφείμ Τίκα που είχε αποβιώσει στις 10 Απριλίου 1998.



Μέρκελ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας νέας, πέμπτης θητείας στην Καγκελαρία

Την επιθυμία της να παραμείνει στο «τιμόνι» του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) εξέφρασε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διεκδίκησης και μιας νέας, πέμπτης θητείας στην Καγκελαρία.



Βέμπερ: Τέλος οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία αν εκλεγώ πρόεδρος της Κομισιόν

Την υπόσχεση πως εάν εκλεγεί πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα υποστηρίξει το τέλος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, έδωσε σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος στις αρχές της εβδομάδας ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για το αξί



Τσίπρας: Συνεχάρη τον Ερντογάν ζητώντας την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών

Τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχάρη για την επανεκλογή του, σε τηλεφωνική επικοινωνία τους, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.



Βενεζουέλα: Επανεξελέγη για εξαετή θητεία ο Μαδούρο

Πρόεδρος της Βενεζουέλας για εξαετή θητεία εξελέγη ο Νικολάς Μαδούρο, όπως ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή.