Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

ιδρυση



Το καθηλωτικό βίντεο της NASA για τα 60 χρόνια από την ίδρυσή της

Με ένα μοναδικό βίντεο, το οποίο περιλαμβάνει ιστορικές εικόνες από τα τέλη της δεκαετίας του 1950, η NASA γιορτάζει τη συμπλήρωση 60 ετών, από την ίδρυσή της. 



Ιδρύεται δικαστική αστυνομία - Αυτές θα είναι οι αρμοδιότητές της

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο για την ίδρυση δικαστικής αστυνομίας, η οποία βαίνει προς υλοποίηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης ενώ έχει θεσμοθετηθεί πριν από 26 ολόκληρα χρόνια με νόμο του 1992, ο οποίος όμως έως τώρα παρέμενε στα χαρτιά.



Καρδιολογικό Εργαστήριο Έρευνας Ακριβείας ιδρύει το Ινστιτούτο Broad

To Ινστιτούτο Broad τoυ Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT) ανακοίνωσαν την έναρξη λειτουργίας του Καρδιολογικού Εργαστηρίου Έρευνας Ακριβείας (Precision Cardiology Laboratory), το οποίο έχει ως στόχο  την ανακάλυψη και ανάπτυξη νέων θεραπειών για ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια.



Ίδρυση της «Επιστημονικής Εταιρείας Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας -4Ε»

Με αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον των «εθνικών μας προϊόντων», του ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς, που βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, 50 διακεκριμένοι επιστήμονες ενώνοντας τις γνώσεις και τις δυνάμεις τους ίδρυσαν την «Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας – 4Ε».



Ιδρυση Ακαδημίας Ορθοδόξων Θεολογικών Σπουδών του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στη Νότια Αφρική

Τη Δευτέρα 29η Ιανουαρίου, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, με τη συνοδεία του Σεβασμ.



Εικονικές οκτώ στις δέκα εταιρείες που ιδρύθηκαν σε γειτονικές

Οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων που ιδρύθηκαν σε γειτονικές χώρες είναι καθαρά εικονικές. Είναι εταιρείες-σφραγίδες, εταιρείες που έχουν μόνο ΑΦΜ. Ούτε καν εταιρείες που έχουν μεταφέρει ένα μέρος της δραστηριότητας αλλού και ένα μέρος κράτησαν στην Ελλάδα. Είναι εταιρείες χωρίς προσωπικό και χωρίς καμία πραγματική δραστηριότητα.