Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 -

Διακύβευμα εξουσίας για τον Νίκο Ανδρουλάκη: Πιθανές οι κάλπες στο ΠΑΣΟΚ πριν τις αρχές ΣεπτέμβρηΚαθώς η Χαριλάου Τρικούπη αποκαλύπτει τις προθέσεις της με άμεσα μηνύματα, στην πολιτική μάχη του ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησε τη νύχτα των ευρωεκλογών, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει απρόσμενες κινήσεις και αντεπιθέσεις.

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα πρωτοβουλίας από τον ίδιο τον επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη, ειδικά όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξετάζει την προσφυγή σε εσωκομματικές κάλπες για την ανάδειξη προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Μια κίνηση που θα δείξει αναμφισβήτητα ότι ανταποκρίνεται στην πρόκληση των αμφισβητιών της σημερινής ηγεσίας του Κινήματος, επιχειρώντας ταυτόχρονα να ανακόψει το κύμα εσωστρέφειας που κατακλύζει την Χαριλάου Τρικούπη.

Παρ’ όλα αυτά, ακόμη και αυτός ο δρόμος φαίνεται δύσκολος και ριψοκίνδυνος αυτή τη στιγμή. Θα σήμαινε ότι οι ψηφοφόροι θα οδηγηθούν και πάλι σε κάλπες, αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στο πλαίσιο ενός πρόσφατου εκλογικού αποτελέσματος, των ευρωεκλογών, που θεωρήθηκε αρνητικό για το ΠΑΣΟΚ.

Τα δεδομένα μέχρι στιγμής δείχνουν ότι τρία κορυφαία στελέχη, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Παύλος Γερουλάνος και ο Νίκος Παπανδρέου, ζητούν κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές ποια πρόσωπα θα αποφασίσουν να διεκδικήσουν την ηγεσία από τον Νίκο Ανδρουλάκη. Σε αυτό το πλαίσιο, όλοι στο ΠΑΣΟΚ προετοιμάζονται για την πρώτη σύγκρουση.

Η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη και η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής για τις 30 Ιουνίου. Ένα τρίτο δεδομένο είναι ότι η Χαριλάου Τρικούπη βυθίζεται στην εσωστρέφεια.