Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Δεκάδες Λαρισαίοι ανάμεσα στους συλληφθέντες για ναρκωτικά, ένοπλη ληστεία και αρχαιοκαπηλία



Εγκληματικό δίκτυο, που αποτελούνταν από δύο οργανώσεις οι οποίες συνεργάζονταν μεταξύ τους και το οποίο δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση και εμπορεία ναρκωτικών εξάρθρωσαν η υποδιεύθυνση Ασφαλείας και το τμήμα δίωξης Ναρκωτικών της Λάρισας.

Οι αστυνομικές αρχές μετά από πολύμηνες έρευνες σε Λάρισα, Βόλο, Λαμία και Γρεβενά εντόπισε το Σαββατοκύριακο και συνέλαβε συνολικά 25 άτομα εκ των οποίων 23 μέλη των δύο οργανώσεων. Δύο από τους δράστες είναι έγκλειστοι των φυλακών, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο μέλη που αναζητούνται.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας και μετά από έρευνες σε σπίτια και οχήματα των δραστών κατασχέθηκαν συνολικά 619 γραμμάρια κοκαΐνης, 7,6 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 138,5 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή σοκολάτας, δύο δενδρύλλια κάνναβης, χάπια, ποσότητες κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, ζυγαριές, αρχαία αντικείμενα, ένα πιστόλι, ένα περίστροφο, 4 κυνηγετικά όπλα, 6 μαχαίρια και μια ξιφολόγχη. Επίσης, κατασχέθηκαν 14 αυτοκίνητα ως μέσα μετακίνησης των μελών των εγκληματικών οργανώσεων, 42 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούνταν από τις δύο οργανώσεις και χρήματα αξίας 21.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας κάποια από τα μέλη των οργανώσεων φέρεται να προετοίμαζαν ληστεία σε ταχυδρομικό διανομέα, ένα μέλος συνελήφθη με ένταλμα ως συνεργός στη ληστεία που είχε πραγματοποιηθεί στην Εθνική Τράπεζα της Λάρισας το 2013 και τέσσερα μέλη έχουν συλληφθεί για επεισόδια σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της θεσσαλικής πόλης.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί πως η προανάκριση αποκάλυψε πως οι εγκληματικές οργανώσεις έχουν διακινήσει πολύ περισσότερες ποσότητες ναρκωτικών. Συγκεκριμένα με βάση τα στοιχεία της αστυνομίας το δίκτυο των οργανώσεων έχει διακινήσει τουλάχιστον 3,5 κιλά κοκαΐνης, 3,5 κιλά ηρωίνης καθώς και 52 κιλά κάνναβης.