Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

αρχαιοκαπηλια



Έγκλημα στο Μεσολόγγι: Αρχαιοκαπηλία πίσω από τη δολοφονία του Μπάμπη σύμφωνα με ερευνητή

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» για τη δολοφονία στο Μεσολόγγι από τον ιδιωτικό ερευνητή, Γιώργο Τσούκαλης, ο οποίος  έκανε λόγο για αρχαιοκαπηλία πίσω από τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου.



Καβάλα: Χειροπέδες σε αρχαιοκάπηλο – Τι εντόπισαν σπίτι του οι Αρχές

Ένας άνδρας συνελήφθη στην Καβάλα, με τις κατηγορίες της παράβασης της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Τι εντόπισαν αστυνομικοί του τμήματος Καβάλας



Η σφαγή του Διστόμου και τα χιλιάδες ορθόδοξα κειμήλια στα χέρια των Ναζί

Το πρωί της 10ης Ιουνίου 1944 η γερμανική στρατιωτική φάλαγγα των Ες-Ες ξεκίνησε από τη Λιβαδειά για την Αράχωβα, με σκοπό την εκκαθάριση της περιοχής από τις αντάρτικες δυνάμεις. Στο Δίστομο ενώθηκε με άλλη γερμανική ομάδα που είχε ξεκινήσει από την Άμφισσα και προχώρησε προς το Στείρι.



Σπάνιο θησαυρό από τη Λακωνία πουλούσε αρχαιοκάπηλος!

Αρχαιολογικό θησαυρό μεγάλης αξίας εντόπισε αρχαιοκάπηλος σε νεκροταφείο της Ελληνιστικής Εποχής, στη Λακωνία. Ο 46χρονος ζητούσε, μάλιστα, 600.000 ευρώ για να τον πουλήσει! Τα κτερίσματα τα είχε τοποθετήσει μέσα σε τρεις βαλίτσες που εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητό του, από κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Αττικής.



Ρόδος: Συνελήφθη 65χρονος για αρχαιοκαπηλία

Συνελήφθη σήμερα, σε περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αφάντου, στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας 65χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας «Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς».



Σύλληψη 38χρονου για αρχαιοκαπηλία στα Χανιά

Μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο προσπαθούσε 38χρονος να πουλήσει αρχαίο νόμισμα, συνελήφθη όμως χθες το απόγευμα, στα Χανιά.