Δευτέρα 04 Μαρτίου 2024 -

Δείτε τα δώρα της Τερέζα Μέι στη ΜέρκελΜε την ελπίδα ότι ενδεχομένως θα ελαφρύνει το κλίμα κατά τη διάρκεια των δύσκολων κι απαιτητικών συνομιλιών με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit) η Τερέζα Μέι που χθες, Τετάρτη, βρέθηκε στο Βερολίνο χάρισε στην επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης όχι ένα αλλά... δύο δώρα με αφορμή τα 62α γενέθλιά της που γιόρτασε την περασμένη Κυριακή.

Το γραφείο της Μέι γνωστοποίησε ότι ως είθισται, δεν θα υπάρξει επίσημη ανταλλαγή δώρων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ωστόσο η Βρετανίδα πρωθυπουργός «έσπασε» το πρωτόκολλο και προσέφερε στην Άνγκελα δύο βιβλία τα οποία αφορούν στο κοινό τους ενδιαφέρον για την πεζοπορία. 

Πρόκειται για τα βιβλία «Coast to Coast with Wainwright» και «Great Mountain Days in Snowdonia». Στην επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης αρέσουν πολύ οι εξορμήσεις για πεζοπορία στις Άλπεις, ενώ η Γερμανίδα πρωθυπουργός συχνά παραθερίζει στο νότιο Τιρόλο, μια ορεινή περιοχή στη βόρεια Ιταλία.

«Great Mountain Days in Snowdonia», £15.88


«Coast to Coast with Wainwright», £21.25