Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

Δ. Καμμένος: Μετά το Brexit θα έρθει και η άρση των capital controls



Αίσθηση και εντυπώσεις δημιούργησε η αναφορά του κ. Δημήτρη Καμμένου στο επικείμενο δημοψήφισμα της Μεγάλης Βρετανίας για την παραμονή της ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής όχι μόνο προεξόφλησε το Brexit  αλλά το συνδύασε με την ταυτόχρονη άρση των capital controls στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, κατά την τοποθέτησή του για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο είπε  «… Και πρώτα ο Θεός, μετά το Brexit θα έρθει και η ώρα της ελάφρυνσης ειδικά των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων από τους ελέγχους κεφαλαίων. Γιατί γίνονται συζητήσεις αυτές τις ημέρες. Και θα γίνει και αυτό -πάρτε το, όπως σας το λέω- θα γίνει πολύ σύντομα. Νέο χρήμα θα εισρεύσει στις τράπεζες. Θα υπάρχει κίνητρο. Γι’ αυτό θα ήθελα στο τέλος της ημέρας να δούμε αυτόν τον αναπτυξιακό νόμο ως ένα έντιμο, διαφανές κείμενο».

Πρέπει επίσης  να σημειωθεί ότι ο ίδιος στην αρχή της ομιλίας του υποστήριξε ότι το Brexit είναι πιθανό. ««Ελπίζω το δημοκρατικό αποτέλεσμα του Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας να είναι καλό και για αυτούς τους ανθρώπους και για εμάς τους υπόλοιπους στην Ευρώπη. Ή να ζήσουμε όλοι μαζί ή, αν αποφασίσουν, να βγουν. Ό,τι αποφασίσει δημοκρατικά ο λαός» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος για να προσθέσει «Όμως, η επόμενη ημέρα για εμάς εδώ θα έχει να κάνει με μια διαχείριση κρίσης πιθανώς του Brexit, που θα είναι συνολικά ευρωπαϊκή. Αλλά αν δεν γίνει αυτό, εμείς έχουμε να διαχειριστούμε μόνο καλά γεγονότα και θα πρέπει να τα διαχειριστούμε όλοι μαζί. Και θα κλείσω με αυτό».