Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

capital controls



Μητσοτάκης: Τα capital controls αποτελούν παρελθόν

Επί του νομοσχεδίου για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων τοποθετήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε και την πλήρη άρση των capital controls.



Capital Controls: Πλήρη άρση ανακοινώνει ο Μητσοτάκης

Παρέμβαση στη Βουλή αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να πραγματοποιήσει σήμερα στις δυόμιση το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ενδέχεται μάλιστα να ανακοινώσει και την πλήρη άρση των capital controls.

Τις πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν από το Μέγαρο Μαξίμου.



Πλήρης άρση των capital controls στα τέλη Σεπτεμβρίου

Στο τέλος Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, θα εισηγηθεί η Τράπεζα της Ελλάδος στην κυβέρνηση να αρθούν πλήρως οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls), σε ένα βήμα που αποσκοπεί –εκτός των άλλων– στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, έτσι ώστε να φτάσει ταχύτερα σε επενδυτική βαθμίδα.



Στουρνάρας: Εισηγήθηκα στον Μητσοτάκη την πλήρη κατάργηση των capital controls

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Οι αιχμές που άφησε για την προηγούμενη κυβέρνηση. Τι είπε για τα κόκκινα δάνεια.



Τέλος στα capital controls. Τι αλλάζει με αναλήψεις, λογαριασμούς. Αναλυτικός οδηγός με τις πιο συχνές ερωτήσεις

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα, Δευτέρα 1η Οκτωβρίου, η πλήρης απελευθέρωση των capital controls για συναλλαγές μια αναλήψεις εντός της χώρας.

Η νέα χαλάρωση προβλέπει σημαντική αύξηση των ποσών που θα μπορούν να βγάζουν στο εξωτερικό ιδιώτες και επιχειρηματίες και εξ ολοκλήρου μεταφορά κεφαλαίων που αποτελούν κέρδη από επενδύσεις στην Ελλάδα.



Capital controls: Απαντήσεις σε 29 ερωτήσεις μετά και την νέα χαλάρωση

Απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα μετά και την σημερινή δημοσίευση της απόφασης του υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ (Β’4315/ 28.9.2018) της υπουργικής απόφασης «Ρυθμίσεις θεμάτων περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων») για τη νέα «χαλάρωση» των capital controls δίνει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.