Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

άρση



Ο Στουρνάρας αποκάλυψε πότε θα καταργηθούν πλήρως τα capital controls

 

«Διαθέτουμε σχέδιο δράσης, ελέγχουμε επίσης έναν αριθμό δεικτών. Προσβλέπουμε ότι μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, θα μπορέσουμε να άρουμε τους κεφαλαιακούς ελέγχους αν όλα πάνε καλά», ανέφερε, όπως μετέδωσε το Bloomberg.



Εξάωρη αυτοψία Εισαγγελέων στο Μάτι - Ψάχνουν όλα τα λάθη

Αυτοψία πραγματοποίησαν η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος που εποπτεύει των ερευνών στις πληγείσες περιοχές στο Μάτι.



Τουρκία: Ήρθη η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Ήρθη το καθεστώς εξαίρεσης το οποίο είχε επιβληθεί μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016, η οποία εξώθησε την Άγκυρα να εξαπολύσει μια σειρά εκκαθαρίσεων σε κρατικούς και μη θεσμούς.



Υπέρ της άρσης ασυλίας Κατρούγκαλου και Στέφου τάχθηκε η Ολομέλεια

Την άρση της ασυλίας του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφου, το οποίο και οι ίδιοι είχαν ζητήσει, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής. Αντίθετα, απέρριψε το αίτημα για άρση ασυλίας του βουλευτή της ΔΗΣΥ Ανδρέα Λοβέρδου και του πρώην προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ειδικότερα:



Τα πέντε προαπαιτούμενα για άρση των capital controls

Με αργά και σταθερά βήματα, ακόμη κι αν η ελληνική οικονομία εξέλθει από το τρίτο μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018, αναμένεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις να γίνει η πλήρης άρση των capital controls, τα οποία σε περίπου 70 ημέρες κλείσουν 3 χρόνια «ζωής».



Στουρνάρας: Προαπαιτούμενo η πλήρης άρση των capital control

Η πλήρης άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και η επιστροφή στη χρηματοπιστωτική κανονικότητα είναι προαπαιτούμενα για τη διατηρήσιμη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και θα βοηθήσουν στην προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων, αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας χθες το βράδυ στο Ελληνοϊσραηλινό Επιμελητήριο Εμπορίου και