Τρίτη 16 Αυγούστου 2022 -

Αύριο η κηδεία της Χρύσας Σπηλιώτη και του συζύγου τηςΤαυτοποιήθηκε χθες ότι είναι μεταξύ των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών. Να μην παραβρεθούν ΜΜΕ στην κηδεία, η επιθυμία της οικογένειας. 

Το απόγευμα της Τρίτης 31 Ιουλίου στο κοιμητήριο Χαλανδρίου θα παιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος, μιας από τις τραγικές ιστορίες που «έγραψε» η φωτιά στο Μάτι. Η Χρύσα Σπηλιώτη και ο Δημήτρης Τουρναβίτης χάθηκαν στις φλόγες, βυθίζοντας σε πένθος τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η επί 30 χρόνια στενή φίλη της ηθοποιού, Αννέτα Παπαθανασίου, δημοσίευσε στο Facebook την επιθυμία της οικογένειας:

«Φίλοι μου, η κηδεία της Χρύσας μας θα γίνει μαζί με του άντρα της Δημήτρη Τουρναβίτη στο κοιμητήριο Χαλανδρίου, την Τρίτη 31 Ιουλίου στις 18:00. Επιθυμία των οικογενειών είναι να μην παρευρεθούν ΜΜΕ».

Οι ιατροδικαστές, ταυτοποίησαν χθες, πως η σορός της Σπηλιώτη, ήταν μεταξύ των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Συγκινητικά τα λόγια της κόρης του Δημήτρη Τουρναβίτη, Αλίκης, στο facebook: «Και η αυλαία έπεσε.. Τίτλοι τέλους και για τους δυο μου ήρωες. Αιωνία η μνήμη τους, να είστε καλά».

Την περασμένη Παρασκευή, οπότε ταυτοποιήθηκε ο θάνατος του Δημήτρη Τουρναβίτη, «σείστηκε» το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου από το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.

Μόλις ολοκληρώθηκε η παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες», ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος την αφιέρωσε στην Χρύσα Σπηλιώτη.

«Ανάμεσα σε όλους αυτούς τους καμένους ανθρώπους είναι και μία φίλη, συνάδελφος. Μια πολύ ευαίσθητη γυναίκα. Μια ψυχούλα, η Χρύσα Σπηλιώτη. Η παράσταση είναι αφιερωμένη σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, τους συγγενείς τους», είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος με το κοινό να ξεσπά σε χειροκροτήματα.