Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Αρχισαν την επανάσταση για το μεταναστευτικό. Δεν αντέχει άλλο η Μυτιλήνη



Παλλεσβιακή κινητοποίηση πραγματοποιείται σήμερα από όλους τους κατοίκους και τους φορείς με αφορμή το μεταναστευτικό το οποίο λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις στο νησί, κάνοντας την ζωή των κατοίκων δύσκολη.

Ποιοι θα πάρουν μέρος

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, ενώ τα μαθήματα του πανεπιστημίου Αιγαίου αναβλήθηκαν.  

Η ανακοίνωση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της τοπικής κινητοποίησης και της απουσίας δημόσιας συγκοινωνίας αναβάλλονται τα μαθήματα αύριο Δευτέρα 20/11/2017 από 9:00 π.μ. μέχρι 15:00 μ.μ. Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Μυτιλήνης.
 
Μετάβαση των κατοίκων
 
Γίνεται γνωστό ότι προκειμένου να διευκολυνθεί η μετάβαση των κατοίκων του νησιού μας από τις Δημοτικές Κοινότητες προς την Μυτιλήνη την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017, ώστε να συμμετέχουν στην παλλεσβιακή κινητοποίηση του Δήμου Λέσβου για το προσφυγικό - μεταναστευτικό, θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια λεωφορείων όπως παρακάτω:
 
·     Από Άντισσα: Ώρα 08:00 π.μ. από Πλατεία Άντισσας (πληρ. 6957772919)
·     Από Πλωμάρι: Ώρα 09:00 π.μ. από Υπεραστικά ΚΤΕΛ (πληρ. 6985163700)
·     Από Γέρα: Ώρα 09:30 π.μ. από Σκόπελο, υπεραστικά ΚΤΕΛ (πληρ. 6985163700)                    
·     Από Καλλονή: Ώρα 09:30 π.μ. από Πλατεία Καλλονής (Tsalis Tours, πληροφορίες: 2252029400)
·     Από Μόρια:  Ώρα 10:00 π.μ. από Άγιο Βασίλειο (πληρ. 6939073456)

 

Κλειστές καφετέριες και φούρνοι…
 
Με απόφαση των συλλόγων κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα εστίασης στην Μυτιλήνη αλλά και οι φούρνοι…
 
 
Οι φορείς που θα συμμετέχουν στην γενική απεργία είναι:
• ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΣΒΟΥ
• ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
• ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΣΒΟΥ
• ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΣΒΟΥ
• ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ
• ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΣΒΟΥ
• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
• ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
• ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
• ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΣΒΟΥ
• ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
• ΕΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
• ΕΝΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
• ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΣΒΟΥ
 
Ο Δήμαρχος Λέσβου σημείωσε ως δεν ξέρει αν θα παραβρεθούν οι βουλευτές, ενώ τόνισε πως σε επαφή που είχε με την Περιφερειάρχη κ. Καλογήρου του είπε πως θα συμμετάσχει.
 
Οι λεπτομέρειες της Παλλεσβιακής κινητοποίησης
 
Σε ότι αφορά στις λεπτομέρειες της Παλλεσβιακής κινητοποίησης ο δήμαρχος είπε πως θα υπάρχει προσυγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο στις 10:30, στις 11 θα ξεκινήσουν αν το επιτρέψει ο καιρός με πορεία προς την πλατεία Σαπφούς όπου θα γίνουν οι σχετικές ομιλίες και στις 12 ξανά με πορεία θα μεταβούν μέσα στο δημοτικό θέατρο όπου θα γίνει συναυλία αλληλεγγύης.
 
Αν ο καιρός δεν επιτρέψει την ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία, τότε όλη η κινητοποίηση θα γίνει σο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
 
Όλες οι ανακοινώσεις:
 
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
 
Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης καλεί τους καταστηματάρχες της πόλης να κλείσουν τα καταστήματά τους τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου σαν ένδειξη διαμαρτυρίας προς την Κυβέρνηση η οποία θέλει τον τόπο μας αποθήκη ψυχών. Δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών είναι ώρα ομοψυχίας και αγώνα. Όλοι στην πλατεία Σαπφούς στις 11 το πρωί της Δευτέρας.
                                     Το διοικητικό συμβούλιο.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις για τον ΦΠΑ αναβάλλονται για τις 29 Νοεμβρίου.
 
 
Α.Δ.Ε.Δ.Υ    
            
Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ σε συνεδρίασή της αποφάσισε τη συμμετοχή στη Παλλεσβιακή κινητοποίηση Δευτέρα  20 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ. στη Πλατεία Σαπφούς, και καλεί  όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα να συμμετέχουν στο Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο.
 
Για τη διευκόλυνση των εργαζομένων του Δημοσίου Τομέα η ΕΕ ΑΔΕΔΥ καλύπτει με Στάση Εργασίας την Δευτέρα  20 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου.
Πηγή κειμένου: 

lesvospost