Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

μεταναστευτικό



Μελόνι: «Δεν είμαι ικανοποιημένη από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα στο μεταναστευτικό»

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι σε συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό της χρονιάς, μίλησε για μία σειρά θεμάτων μεταξύ των οποίων και το μεταναστευτικό.
 


Τι σημαίνει για την Ελλάδα η νέα συμφωνία στην ΕΕ για το μεταναστευτικό Καιρίδης: Δεν υπάρχει συμφωνία με το Πακιστάν

Τι σημαίνει για την Ελλάδα η νέα συμφωνία στην ΕΕ για το μεταναστευτικό; Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, μίλησε για το θέμα στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις», διαψεύδοντας παράλληλα τη συμφωνία έλευσης 500.000 εργατών από το Πακιστάν.



Δημοσκόπηση: Τι λένε οι πολίτες για Τουρκία, μεταναστευτικό, ασφάλεια και οικονομία

Νέα δημοσκόπηση καταγράφει την άποψη των πολιτών για τις εξελίξεις με την Τουρκία και τον χειρισμό της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά, αλλά και στο μεταναστευτικό και την ασφάλεια.



Βαρβιτσιώτης για μεταναστευτικό: Το άλλο μοντέλο το είδαμε, απέτυχε

«Το άλλο μοντέλο το είδαμε. Το μοντέλο των ανοιχτών συνόρων, της έλλειψης των προαναχωρησιακών κέντρων, της χαλαρότητας στην απόδοση του ασύλου, τα είδαμε. Απέτυχε. Η πραγματικότητα δίνει την απάντηση σε όλη την κριτική που δεχόμαστε. Με το άλλο μοντέλο δεν υπήρχε η ευκαιρία να βρουν αυτούς τους οποίους η αίτησή τους απορρίπτεται.



Μεταναστευτικό - Η Αθήνα απαντά στην Άγκυρα: Δεν δεχόμαστε μαθήματα από κανέναν

Να μην κάνει υποδείξεις καλεί την Τουρκία η Ελλάδα μετά την προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για την διαχείριση του μεταναστευτικού.

«Η Ελλάδα ως ευνομούμενη, δημοκρατική χώρα, δεν δέχεται μαθήματα από κανέναν» απάντησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς.



Σύσκεψη στο Λιμενικό για το μεταναστευτικό – Τι αποφασίστηκε

Το μεταναστευτικό ζήτημα και η επιτήρηση των θαλάσσια συνόρων, εξετάστηκε σε ευρεία σύσκεψη στο Αρχηγείο του Λιμενικού, παρουσία του αρχηγού του Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχου Θεόδωρου Κλιάρη.