Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 -

Απότομη αλλαγή του καιρού: Έρχεται πτώση θερμοκρασίας καταιγίδες και έντονη αστάθεια



Η αφρικανική σκόνη έφυγε και ο καιρός αλλάζει τις επόμενες ημέρες, με τους μετεωρολόγους να τονίζουν ότι η αστάθεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του. Ο Σάκης Αρναούτογλου αναρτά στο Facebook χάρτες, επισημαίνοντας τις περιοχές με φαινόμενα από την Παρασκευή 24/5 έως και την Κυριακή 26/5.

Όπως επισημαίνει πάνω στους χάρτες, οι πράσινες αποχρώσεις υποδηλώνουν μεγάλη πιθανότητα για ένα πέρασμα βροχής ή μπόρας. Όσο πιο σκούρες πράσινες και κυρίως όσο πιο κοντά σε κιτρινοπορτοκαλοκόκκινομωβ αποχρώσεις βρίσκεται η περιοχή που σας ενδιαφέρει, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Σύμφωνα με τους χάρτες, η Αττική αναμένεται να επηρεαστεί την Κυριακή 26/5, καθώς εμφανίζεται με πράσινο χρώμα.

«Ενισχυμένοι δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι σήμερα που θα απομακρύνουν την αφρικανική σκόνη και θα μειώσουν και την υγρασία κάνοντας πιο υποφερτή τη ζέστη.

Κατά τα λοιπά η αστάθεια θα είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό των επόμενων ημερών ιδιαίτερα για τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας με τους βοριάδες να επικρατούν στο Αιγαίο», σημειώνει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

 

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θ. Κολυδά, «οι καταιγίδες θα επηρεάσουν κυρίως τα ΒΑ σήμερα και αύριο. Το κυριότερο πάντως, είναι ότι επέστρεψε το γαλάζιο του Ελληνικού ουρανού, που μας “έλειψε” τόσο καιρό…».