Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 -

κλιματική αλλαγή



Η Δευτέρα 22 Ιουλίου ήταν η πιο ζεστή μέρα που έχει καταγραφεί παγκοσμίως – Τι λέει η υπηρεσία «Copernicus»

Η πιο θερμή μέρα που έχει καταγραφεί στα παγκόσμια χρονικά ήταν η Δευτέρα 22 Ιουλίου, ξεπερνώντας κατά ελάχιστα την Κυριακή 21 Ιουλίου.



Copernicus: Η Κυριακή 21 Ιουλίου ήταν η πιο ζεστή μέρα που έχει καταγραφεί παγκοσμίως στα χρονικά

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της Υπηρεσίας της ΕΕ για την Κλιματική Αλλαγή «Κοπέρνικος» (Copernicus), η περασμένη Κυριακή 21 Ιουλίου ήταν η πιο ζεστή μέρα που έχει καταγραφεί παγκοσμίως στα χρονικά.



Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Πολύ υψηλές θερμοκρασίες μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Επικαιροποίησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, τονίζοντας πως οι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς την περιοχή μας συνεχίζουν να προκαλούν στη χώρα μας πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα διατηρηθούν μέχρι την Παρασκευή (19-7-2024). Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στα δυτ



Τις υψηλότερες εκπομπές CO2 της 20ετίας προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην Αρκτική

Εκτεταμένες πυρκαγιές σε περιοχές βλάστησης κατέστρεψαν περιοχές της Αρκτικής, ιδιαίτερα στη Ρωσία, κατά τον μήνα Ιούνιο, περιοχές που κατέγραψαν ορισμένες από τις υψηλότερες εκπομπές CO2 τα τελευταία 20 χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus.



«Ατζέντα 2030»: Η Δανία θα φορολογεί τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην κτηνοτροφία

Τα όσα έχουν συμφωνηθεί πίσω σπό κλειστές πόρτες για εμάς αλλά χωρίς εμάς, φαίνεται πως ξεκινούν να εφαρμόζονται πιλοτικά. Έτσι, η Δανία θα βάζει φορολογία στους κτηνοτρόφους για τα αέρια του θερμοκηπίου που «εκπέμπουν» οι αγελάδες, τα πρόβατα και οι χοίροι από το 2030. 



Στουρνάρας: Οι βασικές προκλήσεις για τις τράπεζες από την κλιματική αλλαγή

Στις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι τράπεζες λόγω των περιβαλλοντικών κινδύνων και της κλιματικής αλλαγής, αναφέρθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.