Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πέθανε αβοήθητος και τον μετέφερε τουρίστας



Για ένα συμπατριώτη της που πέθανε στο νησί της Σύμης , αβοήθητος αφού δεν υπήρχαν γιατροί, γράφει μια κάτοικος της Σύμης στο Facebook, περιγράφοντας πως δεν υπήρχε ούτε σκάφος να τον μεταφέρει .

Σύμφωνα με την αποκάλυψη του briefingnews.gr ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός και μη μπορώντας να τον μεταφέρουν στη Ρόδο έμεινε για πολλες ώρες στο πάτωμα ώσπου ενας Γάλλος προσφέρθηκε να τον μεταφέρει στη Ρόδο για νεκροτομή .

Διαβάστε την ανάρτηση της γυναίκας που ξέσπασε για την κατασταση στη Σύμη :

"Αφιερωμενο εξαιρετικά στην κ.Κουντουρά και στον μάγκα της κυβέρνησης Πολάκη Χθές το απόγευμα 1830 γυρνώντας στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο που διατηρούσαν συγγενικό μας πρόσωπο βρήκε τον σύζυγο της νεκρό.

Το εν λόγω συγγενικό ζευγάρι καταγωγής από εδώ την Σύμη είχε έρθει για διακοπές από την Αυστραλία . Κλήθηκε η αγροτική ιατρός η οποία ήρθε μετά από μισή ώρα και διαπίστωσε τον θάνατο του ανδρός από έμφραγμα . Και από εδώ αρχίζει η Οδύσσεια ολόκληρης της οικογένειας .

Ο νεκρός έπρεπε να υποβληθεί σε νεκροψία πλήν όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει στην Σύμη αλλά θα έπρεπε να μεταφερθεί στην Ρόδο. Πλοίο δεν υπήρχε αλλά και αυτό που θα ερχόταν ήταν σήμερα το απόγευμα. Η σωρός του νεκρού κείτεται στο δάπεδο στο μέσον του δωματίου .

Στο αγροτικό ιατρείο δεν υπάρχει ένας καταψύκτης για τυχόν νεκρούς αλλά ούτε και πλοίο για την μεταφορά του νεκρού . Σε απόσταση 100 μέτρων υπάρχει σε εξέλιξη συναυλία με τα μεγάφωνα στο μάξιμουμ της απόδοσης τους Αρχίζει ένας γολγοθάς για εξεύρεση μέσου για την μεταφορά του νεκρου στην Ρόδο ντόπιοι που τους ζητήθηκε να την κάνουν αρνούνται (φυσικά όχι δωρεάν )και επικρατεί ένας χαμός .

Τελικά η ώρα έχει πάει 0030 οπότε βρέθηκε ένας Γάλλος τουρίστας που έκανε τις διακοπές του και είχε ταχύπλοο σκάφος και όταν του ζητήθηκε να κάνει την μεταφορά δέχθηκε χωρίς δεύτερη κουβέντα ή ερωτήσεις .

Από εκεί ανέλαβε ένα γραφείο κηδειών που και αυτό δεν μπορούσε να οργανώσει την μεταφορά . Τα γράφω αυτά Γιατί θέλουμε να έχουμε τουρισμό χωρίς υποδομές και προβλέψεις για τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν Γιατί η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη των περισσότερων Ελλήνων πήγε περίπατο Γιατί βρίζουμε τους ξένους και αυτοί αποδεικνύονται πιο άνθρωποι από πολλούς από εμάς Γιατί η πολιτεία οι αρχές κλπ είναι ανύπαρκτες και δεν μπορούν να παράσχουν στους πολίτες τα αυτονόητα Γιατί αυτή η χώρα με πληγώνει και έχω αρχίσει να την σιχαίνομαι Γιατι ........ για πολλά γιατί"