Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 -

Απίστευτο και όμως εκλογικό: Ποιο κόμμα δεν πήρε ούτε μία ψήφο!H Ελλάδα από το βράδυ της Κυριακής άλλαξε σελίδα στην πολιτικής της ζωή, κάνοντας κυβέρνηση την Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με την ενσωμάτωση από την Singulae Logic και το Υπουργείο Εσωτερικών να βρίσκεται στο 100% βλέπουμε ένα περίεργο.  Ενώ όλα τα κόμματα έχουν το ελάχιστο 96 ψήφους ( βλ. ΣΥΝ…ΦΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ) υπάρχει ένα κόμμα το οποίο δεν έχει ούτε μια ψήφο.

Ναι καλά διαβάσατε ούτε μια, ούτε καν την ψήφο του ιδρυτή του.

Αρχικά ήταν το… μηδέν στο 80% της Επικράτειας, έφτασε στο 90% και κατέληξε στο 100%, χωρίς τελικά ο Δημοσθένης Βεργής (ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ) να βρει έστω μια ψήφο!

Πώς γίνεται όμως αυτό; Υπάρχει εξήγηση.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο Δ. Βέργης, ο λόγος που το κόμμα του Βεργή δεν πήρε ούτε μία ψήφο είναι επειδή τα ψηφοδέλτια του συγκεκριμένου κόμματος δεν υπήρχαν καν στα εκλογικά τμήματα.

Ο Βεργής είχε αποφασίσει να κατέβει στις εκλογές, δήλωσε τους τρεις υποψήφιους στον Άρειο Πάγο, αλλά δεν είχε να καταβάλει τα χρήματα που απαιτούνταν για να εκδώσει ψηφοδέλτια.

«Λόγω οικονομικών δυσχερειών στείλαμε στο υπουργείο Εσωτερικών έγγραφο που έλεγε ότι δεν θα συμμετάσχουμε στις εκλογές και δεν θα τυπώσουμε ψηφοδέλτια. Το κόστος ήταν 50.000 ευρώ και δεν τα είχα. Εγώ, δεν πήρα καμία επιχορήγηση. Ζητήσαμε να γίνει κοινοποίηση στα εκλογικά τμήματα, αλλά προφανώς δεν έγινε» λέει ο πρόεδρος των Ελλήνων Οικολόγων.

Ωστόσο, το υπουργείο Εσωτερικών τον συμπεριέλαβε στα αποτελέσματα, καθώς είχε δηλώσει την υποψηφιότητά του, αλλά τελικά δεν υπήρχαν ψηφοδέλτια στα εκλογικά τμήματα.

Ο Βεργής έγραψε το… ρεκόρ, αλλά υπήρχαν και τα κόμματα εκείνα που συγκέντρωσαν κάτω από 0,5 %. Ο λόγος για το ΕΠΑΜ (0,5% – 28.269 ψήφοι), την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (0,41% – 23.191 ψήφοι), τη ΛΑΕ (0,28% – 15.930 ψήφοι), την Ελλήνων Συνέλευσις (0,25% – 14.173 ψήφοι), το ΚΚΕ Μ – Λ (0,14% – 7.778 ψήφοι), το Μ – Λ ΚΚΕ (2.791 ψήφοι), το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (0,04% – 1.993 ψήφοι), οι Ανεξάρτητοι – Μεμονομένοι υποψήφιοι (0,01% – 472 ψήφοι), ενώ 96 ψήφους πήρε η ΣΥΝ…Φωνία Πολιτικών Κομμάτων που έγινε viral επειδή κατά τη διάρκεια της διακαναλικής τους συνέντευξης ακούστηκαν μέχρι και φράσεις «θα φωνάξουμε τον μπόγια», «είσαι αγράμματος και λες βλακείες», «είσαι για ψυχιατρείο και θέλεις ψυχοφάρμακα».