Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

εκλογές 2019



Απίστευτο και όμως εκλογικό: Ποιο κόμμα δεν πήρε ούτε μία ψήφο!

H Ελλάδα από το βράδυ της Κυριακής άλλαξε σελίδα στην πολιτικής της ζωή, κάνοντας κυβέρνηση την Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.



«Το αίμα του Παύλου θα τους πνίξει»: Ικανοποιημένη η Μάγδα Φύσσα για τη μη εκλογή της Χρυσής Αυγής

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η Μάγδα Φύσσα για τη μη εκλογή της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 98,4 μία ημέρα μετά τις εθνικές εκλογές, η Μάγδα Φύσσα έκανε λόγο για ένα σημαντικό επίτευγμα.



Θρίλερ στη Δυτική Αθήνα: Κουρουμπλής-Παπαχριστόπουλος «κονταροχτυπιούνται» για μια θέση στη Βουλή

«Σφαγή» γίνεται στον Β2 Δυτικό Τομέα Αθηνών μεταξύ του Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Θανάση Παπαχριστόπουλου που διεκδικούν την τελευταία έδρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, στον Δυτικό Τομέα ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τέσσερις βουλευτές και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με τον Θανάση Παπαχριστόπουλο «κονταροχτυπιούνται» για την τέταρτη θέση και έχουν μόλις πέντε σταυρούς διαφορά!



Αυτοί είναι οι βουλευτές Επικρατείας που εκλέγουν τα κόμματα

Δώδεκα βουλευτές Επικρατείας εκλέγουν συνολικά τα κόμματα που μπήκαν στην Βουλή στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία εκλέγει πέντε, ο ΣΥΡΙΖΑ τέσσερις και από έναν εκλέγουν το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ, και η Ελληνική Λύση.

Αναλυτικά οι 12 νέοι βουλευτές Επικρατείας



Αποτελέσματα εκλογών 2019: Ο Πολάκης αφήνει εκτός βουλής τον Σταθάκη

Παρά το γεγονός ότι το όνομά του συζητήθηκε πολύ κυρίως για αρνητικούς λόγους, ο Παύλος Πολάκης φαίνεται ότι παίρνει τη μία έδρα για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά.

Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας έχει μέχρι στιγμής 4567 σταυρούς κάτι που σημαίνει ότι μένει εκτός Βουλής ο επίσης πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης (4017).



Έκτακτο: Οριστικά εκτός βουλής η Χρυσή Αυγή - Νέα εκτίμηση της Singular Logic

Η Χρυσή Αυγή δεν θα περάσει το όριο του 3% και έτσι θα μείνει εκτός της νέας Βουλής, σύμφωνα με την τελική εκτίμηση της Singular Logic.

Με ενσωματωμένο το 77,20% των εκλογικών τμημάτων της χώρας, λαμβάνει ποσοστό 2,96% έναντι 6,99% που είχε πάρει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, ποσοστό που της εξασφάλισε 18 έδρες.