Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ανυποχώρητοι οι αγρότες της Κρήτης



Ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι αγρότες της Κρήτης οι οποίοι συνεχίζουν τη διαμαρτυρία στα μπλόκα ενάντια στα οικονομικά, φορολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος.

Στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων των αγροτών που συμμετέχουν στα μπλόκα σε επίπεδο Κρήτης βρίσκονται ο κόμβος των Πραιτωρίων στον νομό Ηρακλείου και τα Μεγάλα Χωράφια στα Χανιά.

Οι αγρότες των Χανίων προγραμματίζουν για σήμερα κινητοποίηση που θα περιλαμβάνει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων στην Αγυιά. Η κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι.

Εν τω μεταξύ, οι αγρότες από το μπλόκο των Πραιτωρίων διοργανώνουν συλλαλητήριο στο Ηράκλειο με τη συμπαράσταση πολλών φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων που δηλώνουν ότι βρίσκονται στο πλευρό τους. Η κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα στα Λιοντάρια ενώ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα συμμετάσχουν το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, η Ένωση Συνταξιούχων Ν. Ηρακλείου και το Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «Γαλάτεια Καζαντζάκη».

Στις προθέσεις των αγροτών είναι η διοργάνωση ενός μεγάλου συλλαλητηρίου σε τοπικό επίπεδο με παγκρήτιο χαρακτήρα αλλά και η συμμετοχή σε εκπροσώπων των αγροτών της Κρήτης σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις που διοργανώνονται από την επιτροπή των μπλόκων.