Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ανήλικοι με κλεμμένο μηχανάκι άνοιγαν μαγαζιά στην Ξάνθη



Δυο πιτσιρίκια μόλις 16 χρόνων, που όμως έχουν απασχολήσει επανειλημμένα τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, συνελήφθησαν για μια ακόμη φορά από άνδρες της Ασφάλειας καθώς διαπιστώθηκε ότι έκαναν διαρρήξεις σε επιχειρήσεις στις οποίες έφταναν με κλεμμένο μηχανάκι.

Οι δύο 16χρονοι Έλληνες έκλεψαν αρχικά  ένα μοτοποδήλατο από την πόλη της Ξάνθης τα ξημερώματα της Παρασκευής και πήγαν με αυτό στην περιοχή Διομήδεια, όπου διέρρηξαν μία επιχείρηση και έκλεψαν από μέσα 30 ευρώ και ένα tablet. Στη συνέχεια, προσπάθησαν να διαρρήξουν και ένα κατάστημα, αλλά έγιναν αντιληπτοί και έσπευσαν να εξαφανιστούν με το κλεμμένο δίκυκλο.

Όμως, όλα τα περιστατικά εξιχνιάστηκαν από τις έρευνες των αστυνομικών, που εντόπισαν τους ανήλικους δράστες, τους πέρασαν χειροπέδες και βρήκαν στην κατοχή τους το μοτοποδήλατο, το κλεμμένο tablet και 25,30 ευρώ, τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους. Οι “άγουροι” διαρρήκτες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης κατηγορούμενοι για κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα, ενώ σε βάρος των γονέων τους σχηματίστηκε για πολλοστή φορά δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων.