Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 -

Αλεξανδρούπολη: Χιλιάδες σφαίρες και πολλά πυροβόλα όπλα βρέθηκαν στην κατοχή των φερόμενων ως τζιχαντιστών



Αίσθηση προκαλούν τα ευρήματα των αρχών στο τροχόσπιτο των τριών συλληφθέντων. 240.000 σφαίρες τέσσερια τυφέκια και 18 πυροβόλα όπλα είχαν οι τρεις Βρετανοί Ιρακινής καταγωγής. 

Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις δύο υπηρεσίες δείχνουν ότι τα τρια άτομα στα τροχόσπιτα με τα οποία μετακινούνταν είχαν κρύψει ένα κανονικό οπλοστάσιο.

Αρχικά συνελήφθησαν δύο Βρετανοί ηλικίας 35 και 36 ετών το απόγευμα του Σαββάτου έπειτα από σχετικό έλεγχο που έγινε στο τροχόσπιτό τους στην περιοχή του Φάρου κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Η σύλληψη από τους λιμενικούς έγινε με τη συνεργασία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών καθώς οι δύο Βρετανοί είχαν μπει από καιρό στο στόχαστρο των αρχών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ενώ αρχικά οι δύο φέρονταν να είναι φανατικοί ισλαμιστές χωρίς να έχουν καταγραφει σε κάποια βάση δεδομένων ως τζιχαντιστές, το τελευταίο σενάριο τους θέλει να είναι Κούρδοι που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ. Όσο για τον 40χρονο υποστηρίζει ότι είναι Κούρδος και εκτιμάται ότι μετέφερε οπλισμό για τους συμπατριώτες του που πολεμούν τους τζιχαντιστές στη Συρία.