Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ευπ



Σε αυξημένη επιφυλακή ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ. μετά το αιματοκύλισμα στη Μόσχα – Αλλαγές σε σχέδια ασφαλείας στη χώρα μας

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής έχουν τεθεί ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ., με αρμόδιες πηγές να συνιστούν ψυχραιμία αλλά όχι εφησυχασμό, μετά το αιματοκύλισμα στη Μόσχα και τον ISIS να αναλαμβάνει την ευθύνη.



Συναγερμός στην ΕΥΠ για τζιχαντιστές στα ελληνικά νησιά!

Ο “κόκκινος συναγερμός” στην ΕΥΠ, η οποία ενισχύει τα κλιμάκια της στον Έβρο και αποστέλλει ειδικά κλιμάκια στα νησιά του Βορείου Αιγαίου που ουσιαστικά δέχονται τον όγκο των μεταναστών που φεύγουν από την Τουρκία, έγκειται στο γεγονός πως ελλοχεύει ο κίνδυνος να επέλθει κύμα Ισλαμιστών του “ISIS”, με προορισμό την Ευρώπη, από το μεταναστευτικό δρόμο του Αιγαίου.



Ένταση στη Βουλή για την τροπολογία για τον διοικητή της ΕΥΠ

Μετά τον θόρυβο και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το νέο διοικητή της ΕΥΠ και το θέμα του πανεπιστημιακού του πτυχίου, η κυβέρνηση φέρνει αλλαγή στα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για τον διορισμό του.



Νέος διοικητής στην ΕΥΠ ο Παναγιώτης Κοντολέων - Σύμβουλος Ασφαλείας ο Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος

Μετά τη λήξη της θητείας του Γιάννη Ρουμπάτη στην ΕΥΠ, ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση της δομής Εθνικής Ασφαλείας της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Νέος Διοικητής της ΕΥΠ ορίζεται ο Παναγιώτης Κοντολέων, ενώ η εν λόγω υπηρεσία αναδιαρθρώνεται και ενισχύεται με διευρυμένο σχήμα τριών υποδιοικητών που αποτελείται από τους  κ. Βασίλειο Γκρίζη, Διονύση Μελιτσιώτη και Αναστάσιο Μητσιάλη.



Το πρώτο ΦΕΚ της κυβέρνησης: Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι φυλακές

Τη μεταφορά της αρμοδιότητας των φυλακών, από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προβλέπει το πρώτο προεδρικό διάταγμα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.



Απαλλάχθηκε από το Συμβούλιο Εφετών υπάλληλος της Ε.Υ.Π. που κατηγορείτο για κατασκοπεία

Απαλλάχθηκε με αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο υπάλληλος της Ε.Υ.Π., σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί δίωξη για κακουργηματική κατασκοπεία.

Μέχρι το 2010 υπηρετούσε στο τμήμα ειδικών επιχειρήσεων της Γ΄ Διεύθυνσης ωστόσο, ένα χρόνο αργότερα, σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για κατασκοπεία σε βαθμό κακουργήματος και τέθηκε σε αργία από την υπηρεσία.