Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αλ. Τσίπρας: Η χώρα άλλαξε κατηγορία



«Η χώρα άλλαξε κατηγορία» δηλώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», σημειώνοντας ότι «η εποχή που η Ελλάδα ήταν το μαύρο πρόβατο, συνώνυμο της χρεοκοπίας και της κακοδιαχείρισης, έχει περάσει ανεπιστρεπτί».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρει πως «το 2017 δεν είναι 2015», ενώ για το ταξίδι του στις ΗΠΑ λέει ότι στέφθηκε από «απόλυτη επιτυχία», στεκόμενος κυρίως στη συμφωνία αναβάθμισης των σχέσεων Αθήνας - Ουάσιγκτον.

Στηλιτεύοντας τη στάση της αντιπολίτευσης ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι «η εξωτερική πολιτική και ιδίως η άμυνα της χώρας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να παίζει κανείς μικροπολιτικά παιχνίδια». Κάνει επίσης λόγο για «αντιπολίτευση του κωνείου», που αποτελεί «αστείρευτη πηγή μαύρου χιούμορ».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο κ. Τσίπρας απαντά ότι «η κυβέρνηση έχει ανεβάσει ρυθμούς, αλλά οι απαιτήσεις είναι εξαιρετικά υψηλές».

Επιπλέον, κάνει άνοιγμα στους προοδευτικούς πολίτες που «αρνούνται το ρεβανσισμό της δεξιάς του κ. Μητσοτάκη», ενώ για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ επισημαίνει ότι «μόνο μιας χρήσεως δεν είναι».