Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Ακόμη στο Νοσοκομείο Παίδων η μικρή Μαρία



Νέα έκκληση να τους επιτραπεί να πάρουν στο σπίτι τη Μαρία-Ειρήνη απευθύνουν οι γονείς της μικρούλας, η οποία παραμένει στο Νοσοκομείο «Παίδων» 17 ημέρες μετά την περιπέτειά της την Κυριακή του Πάσχα, όταν εξαφανίστηκε από τη μάντρα αυτοκινήτων του παππού της στη λεωφόρο Σχιστού.

Οπως τονίζει ο συνήγορος των γονιών της «Κοκκινοσκουφίτσας του Σκαραμαγκά» Σταύρος Γεωργόπουλος, η καθυστέρηση αυτή βλάπτει την ανήλικη, η οποία θέλει να επιστρέψει στο σπίτι, στα παιχνίδια και στον πεντάχρονο αδελφό της, που έχει στερηθεί όλες αυτές τις μέρες.

Την ίδια ώρα, η εισαγγελέας ανηλίκων, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση, φαίνεται ότι βρίσκεται με δεμένα τα χέρια. Και αυτό γιατί, ώσπου να έρθουν στα χέρια της τα πορίσματα των κοινωνικών λειτουργών για τις συνθήκες διαβίωσης του τετράχρονου κοριτσιού, δεν μπορεί να απαντήσει στο αίτημα που έχουν υποβάλει οι γονείς Αντώνης και Μαρίνα Πρίντεζη να γίνει άρση του περιοριστικού μέτρου της παραμονής στο νοσοκομείο.

«Το κοριτσάκι δεν είναι σε θέση να καταλάβει για ποιο λόγο οι γονείς του δεν το παίρνουν μαζί τους το βράδυ, φεύγοντας από το νοσοκομείο», σημείωσε ο κ. Γεωργόπουλος και συμπλήρωσε ότι η έρευνα σχετικά με το αν θα πρέπει να αφαιρεθεί η επιμέλεια από τους γονείς (που θα δικαστούν στις 16 Ιουνίου για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο) θα πρέπει να εξετάσει τη διάρκεια και όχι ένα μεμονωμένο περιστατικό: «Η συνολική στάση των γονέων είναι υποδειγματική.

Ενα ολιγόλεπτο περιστατικό διαφυγής της προσοχής δεν μπορεί οδηγήσει σε ένα τέτοιο μέτρο, καθώς δεν θα ήταν πρόσφορο και αναλογικό».

Η Μαρία-Ειρήνη είχε μεταφερθεί στο «Παίδων» με εντολή της εισαγγελέως ανηλίκων λίγο αφότου είχε εντοπιστεί στην περιοχή Αφαία Σκαραμαγκά, 20 ώρες μετά την εξαφάνισή της.