Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Το άγνωστο τάμα της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην Παναγία της Τήνου



Η Αλίκη Βουγιουκλάκη υπήρξε ένα βαθιά θρησκευόμενο άτομο και συχνά σε δύσκολες στιγμές της ζωής της, αναζητούσε τη βοήθεια της Παναγίας.

Μία από αυτές τις δύσκολες περιόδους, ήταν τον καιρό που προσπαθούσε να αποκτήσει παιδί στον γάμο της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Οι αποτυχημένες προσπάθειες έφεραν την αξέχαστη ηθοποιό, τον Αύγουστο του '68 στην Παναγία της Τήνου, για να ζητήσει τη βοήθεια της Μεγαλόχαρης.

Λέγεται, πως η ίδια η Αλίκη είχε εκμυστηρευτεί σε φίλους τους ένα περίεργο περιστατικό που της συνέβη στην εκκλησία. Όταν η Αλίκη έκανε να φύγει, μια μαυροφορεμένη γυναίκα, βαστώντας στην αγκαλιά της ένα παιδί, τη σταμάτησε και της είπε πως δεν προσευχήθηκε αρκετά. Η ηθοποιός σαστισμένη, επέστρεψε στο Ναό, όπου παρέμεινε για πολλές ώρες.

Όταν βγήκε, ένιωθε η ίδια πολύ διαφορετικά, σαν μια γαλήνη, μια ανακούφιση. Λίγους μήνες μετά, η Αλίκη και ο Δημήτρης κρατούσαν στην αγκαλιά τους τον γιο τους Γιάννη. Η γέννηση του, όπως έλεγαν, ήταν ένα θαύμα. Ένα θαύμα της Μεγαλόχαρης. Το ζευγάρι εκπλήρωσε το τάμα του στην Παναγία, ενώ στην Τήνο βάφτισαν και τον γιο τους.