Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Αδιέξοδο για την παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο



Σχεδόν έξι μήνες μετά την κατολίσθηση στο Ναυάγιο και το κλείσιμο της δημοφιλούς παραλίας της Ζακύνθου τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας παρέδωσε στις τοπικές Αρχές τη μελέτη που εκπόνησε η ερευνητική ομάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ωστόσο ενόψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν οι πιέσεις που ασκούνται είναι έντονες, με αποτέλεσμα η υπόθεση να οδηγείται σε αδιέξοδο.

Η μελέτη κοινοποιήθηκε στον λιμενάρχη Ζακύνθου, ο οποίος για να ανοίξει την παραλία ζήτησε έγγραφο από κάποια δημόσια υπηρεσία, ενώ ο εισαγγελέας έχει ζητήσει να τοποθετηθούν πινακίδες.

Ο δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο τόνισε ότι η μελέτη ολοκληρώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ και προβλέπει τρεις ζώνες: Σε αυτή που θεωρείται υψηλού κινδύνου θα απαγορεύεται η πρόσβαση, σε αυτή που υπάρχει μέσος κίνδυνος κατολίσθησης η πρόσβαση θα είναι ελεγχόμενη, ενώ θα υπάρχει και περιοχή με ελεύθερη πρόσβαση.

«Δεχόμαστε πιέσεις από παντού», σημείωσε ότι ο Παύλος Κολοκοτσάς. Στη συζήτηση παραβρέθηκε και εκπρόσωπος των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ο οποίος πρότεινε να τοποθετηθεί ένα άτομο που θα επιβλέπει το χώρο της παραλίας και την τήρηση των μέτρων ασφαλείας που προβλέπει η μελέτη, ενώ υποσχέθηκε και την παρουσία ναυαγοσωστικού σκάφους.

Προκειμένου να υπάρξει άρση του αδιεξόδου, το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου, ενδίδοντας στις πιέσεις των επαγγελματιών, συμφώνησε στη συγκρότηση επιτροπής που θα αναλάβει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.