Μειωμένη ικανότητα όσφρησης: Πότε πρέπει να ανησυχείτε. Η σύνδεση με πάνω από 130 διαφορετικές παθήσεις
Μια νέα μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μειωμένη ικανότητα όσφρησης σχετίζεται με πάνω από 130 διαφορετικές παθήσεις!
Μια νέα μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μειωμένη ικανότητα όσφρησης σχετίζεται με πάνω από 130 διαφορετικές παθήσεις!
Μια νέα μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ανάμειξη γάλακτος στον καφέ μπορεί να ενισχύσει τη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων και ορισμένων τύπων καρκίνου.
Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι ο συνδυασμός καφέ και γάλακτος μπορεί να επηρεάσει τους δείκτες φλεγμονής περισσότερο απ’ ό,τι ο σκέτος καφές.
Τι διερεύνησε η μελέτη;
Έρευνα του King’s College London, κατέληξε στο συμπέρασμα πώς χημική ουσία που βρίσκεται στη μαύρη σοκολάτα θα μπορούσε να επιβραδύνει τον ρυθμό της βιολογικής γήρανσης.
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι η θεοβρομίνη, μια κοινή φυτική ένωση που προέρχεται από το κακάο, ενδέχεται να διαθέτει αντιγηραντικές ιδιότητες.
Η κλιματική αλλαγή, συμπεριλαμβανομένων παρατεταμένων καυσώνων και ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών, είναι ήδη γνωστό ότι απειλεί τα οικοσυστήματα, την παραγωγή τροφίμων και τη δημόσια υγεία. Νέα μελέτη διαπιστώνει ότι οι αυξανόμενες θερμοκρασίες ενδέχεται επίσης να επηρεάζουν αρνητικά τα μικρά παιδιά στα πρώτα χρόνια της ζωής τους.
Μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε, μέσω ενός επιταχυντή σωματιδίων, να σαρώσει απολιθώματα δεινοσαύρων ηλικίας 200 εκατομμυρίων ετών και δημιούργησε τρισδιάστατες ανακατασκευές των κρανίων εμβρύων δεινοσαύρων.
Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι υπάρχει ισχυρή σύνδεση μεταξύ της νόσου του Αλτσχάιμερ και της καθημερινής κατανάλωσης επεξεργασμένων τροφίμων και τροφίμων με βάση το κρέας.
Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Bond κατέληξαν στο συμπέρασμα αφού εξέτασαν τη διατροφή 438 Αυστραλών (108 με Αλτσχάιμερ και 330 σε μια υγιή ομάδα ελέγχου).