Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

13 μήνες φυλάκιση στην Καίτη Γαρμπή για χρέη στην εφορία



Σε 13 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε η Καίτη Γαρμπή για ανεξόφλητες οφειλές στην εφορία που υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, η Καίτη Γαρμπή βρέθηκε κατηγορούμενη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και καταδικάστηκε σε 13 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε πως τα ανεξόφλητα χρέη της τραγουδίστριας που έχουν βεβαιωθεί στην εφορία, προέρχονται από πρόστιμα τα οποία της επιβλήθηκαν για παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, έπειτα από εξονυχιστικούς ελέγχους στα βιβλία της σε βάθος δεκαετίας.

Ο δικηγόρος της υποστήριξε πως εκκρεμεί σχετική προσφυγή της Καίτης Γαρμπή στα διοικητικά δικαστήρια και ζήτησε αναβολή της δίκης έως την έκδοση της απόφασης.

Μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος της είπε: «Η κυρία Γαρμπή έχει μακρά πορεία στο καλλιτεχνικό στερέωμα και είναι γνωστή για την φιλανθρωπική της δράση. Έχει συμμετάσχει σε φιλανθρωπικά γκαλά, έχει βοηθήσει άστεγους, άνεργους, παιδιά με ειδικές ανάγκες και ακόμα τώρα στη κρίση εξακολουθεί να βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί. Η Καίτη Γαρμπή, συνεργάστηκε εξ αρχής με τις φορολογικές Αρχές, γιατί θέλει να ξεδιαλύνει αυτή η κατάσταση».