Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Υδατοσφαίριση: Στους «4» του κόσμου η εθνική νέων/γυναικών



Τεράστια επιτυχία για την εθνική νέων/γυναικών υδατοσφαίρισης, η οποία προκρίθηκε στους «4» του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στον Βόλο.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβλήθηκε με 4-3 των ΗΠΑ στο προημιτελικό, σε παιχνίδι που διέπρεψαν οι άμυνες και... εξαφανίστηκαν οι επιθέσεις των ομάδων.

Εκτός της εκπληκτικής άμυνας της εθνικής, κομβικό ρόλο στην κατάκτηση της νίκης έπαιξε και η εμφάνιση της Έλενας Ξενάκη, που πέτυχε τα 3 από τα 4 γκολ της «γαλανόλευκης» και κέρδισε πολλές αποβολές. Επίσης, καθοριστική ήταν και η συμβολή της γκολκίπερ, Ιωάννας Σταματοπούλου, η οποία με σωρεία επεμβάσεων δεν επέτρεψε στις Αμερικανίδες να φτάσουν στην ισοφάριση.

Η ομάδα των ΗΠΑ προηγήθηκε 1-0 στο πρώτο οκτάλεπτο, 2-1 στο δεύτερο και 3-2 στο τρίτο, αλλά δύο γκολ της Ξενάκη έδωσαν στο συγκρότημα του Στέφανου Λέανδρου το προβάδισμα, 2΄45΄΄ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Στη συνέχεια η άμυνα και η ανίκητη Σταματοπούλου κράτησαν «άσφαιρες» τις ΗΠΑ (που σημειωτέον είχαν κατακτήσει τον τίτλο στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, που επίσης διεξήχθησαν στο Βόλο) και «σφράγισαν» την ελληνική νίκη και την πρόκριση στην τετράδα.

Αντίπαλος της εθνικής ομάδας στο δρόμο για τον τελικό θα είναι η Ολλανδία, το βράδυ της Παρασκευής (20:00).