Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μουντιάλ 2018: Σκόνταψε η Ελλάδα αλλά πήρε δώρο από την Κύπρο



Η Κύπρος έκανε το δώρο, μόνο που αυτό φάνταζε… μισό καθώς η Εθνική ομάδα απέναντι στην Εσθονία, ήταν κατά διαστήματα… απογοητευτική και έμεινε στο 0-0.

Έτσι, το 3-2 των Κύπριων επί της Βοσνίας και μάλιστα με ανατροπή πήγε ουσιαστικά χαμένο με τους Εσθονούς να βάζουν με… ευκολία, δύσκολα στον Μίκαελ Σκίμπε και στους παίκτες του.

Η Εθνική πάτησε ελάχιστα στην αντίπαλη περιοχή, δεν είχε τις μεγάλες ευκαιρίες και πήρε αυτό που άξιζε από το ματς.

Στο πεντάλεπτο έκανε την πρώτη της φάση στο ματς. Ο Τζαβέλλας έβγαλε την φαλτσαριστή σέντρα από τα αριστερά, ο Βέλλιος έκανε την καρφωτή κεφαλιά αλλά ο Ακσάλου με ωραία επέμβαση κράτησε το μηδέν.

Για 25 λεπτά οι διεθνείς… εξαφανίστηκαν και στο 30ο λεπτό, ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ και ο Μανωλάς έπιασε την κεφαλιά, με τον Ακσάλου να διώχνει ενστικτωδώς.

Η τελευταία ευκαιρία στο πρώτο μέρος ανήκε ξανά στην Ελλάδα, όταν ο Δώνης έκανε το μακρινό σουτ, ο Ακσάλου δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα αλλά το σουτ του Βέλιου από δύσκολη γωνία πέρασε πολλά μέτρα άουτ.

Ίδια γεύση και στην επανάληψη, με την Ελλάδα να μη βρίσκει ρυθμό, να μην έχει εμπνεύσεις και τους κατ΄ εξοχήν δημιουργικούς παίκτες της να μένουν στα «ρηχά». Η περιοχή των Εσθονών ήταν απροσπέλαστη για τους διεθνείς, που μπορούσαν να μπουν σε αυτή μόνο με στημένες μπάλες καθώς οι Έλληνες μέσοι δεν πατούσαν σε αυτή. Ως εκ τούτου, οι παίκτες του Σκίμπε δεν έκαναν ούτε μια ευκαιρία (!) και μοιραία οι βαθμοί «πέταξαν».

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λιράν Λιανί (Ισραήλ)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρέτσος - Τενίστε, Κλάβαν

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Ρέτσος, Μανωλάς, Κ. Παπαδόπουλος (65΄ Σταφυλίδης), Τζαβέλλας, Τζιόλης, Ζέκα, Μάνταλος (80΄ Μπακασέτας), Φορτούνης, Δώνης, Βέλλιος (70΄ Διαμαντάκος).

ΕΣΘΟΝΙΑ (Μάρτιν Ρέιμ): Ακσάλου, Μπαράνοφ, Γιάαγκερ, Κλάβαν, Τενίστε, Κάιτ, Ντιμίτριεφ (81΄ Αντόνοφ), Καλάστε (89΄ Μίλερ), Ζενιόφ, Κρούγκλοφ, Άνιερ (90΄+3 Ταμ).