Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κόντρα στην Μπενφίκα για το… σεντόνι ο ΠΑΟΚ!



Και τώρα Μπενφίκα! 

Οι Πορτογάλοι είναι το επόμενο (και μεγαλύτερο απ’ όλα) και τελευταίο εμπόδιο του ΠΑΟΚ προς τους ομίλους του Champions League. Οι «αετοί» έφυγαν… ατσαλάκωτοι (1-1) από την Πόλη μετά τη δεύτερη «μάχη» κόντρα στην Φενέρμπαχτσε και σε συνδυασμό με το υπέρ τους 1-0 του «Ντα Λουζ», σφράγισαν εισιτήριο για τα play off. 

Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Τρίτη, 21 Αυγούστου στην Πορτογαλία και η ρεβάνς στις 29 Αυγούστου (Τετάρτη) στην Τούμπα. 

Η ομάδα των Οδυσσέα Βλαχοδήμου (βασικός κάτω από τα δοκάρια) και Ανδρέα Σάμαρη (έμεινε στον πάγκο) έβαλε σχετικά νωρίς τις βάσεις για πρόκριση, καθώς άνοιξε το σκορ στο 26’ με προβολή του Φερνάντες, που βγήκε φάτσα με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, έπειτα από ωραία κυκλοφορία της μπάλας. Οι Τούρκοι αντέδρασαν σε… κατάλληλο σημείο, καθώς λίγο πριν την ανάπαυλα, έφεραν την κατάσταση στα ίσα με σκαστή κεφαλιά του Ποτούκ, έπειτα από σέντρα του Καλντιρίμ από τα αριστερά. 

Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ νωρίς στην κεφαλιά του Νόισταντερ στο 7’, αλλά μετά οι φιλοξενούμενοι… έραψαν το ματς στα μέτρα τους. Στο δεύτερο ημίχρονο, η Φενέρ μπήκε πιο δυνατά, αλλά μετά το αρχικό τους «ξέσπασμα» δεν κατάφεραν να φτιάξουν τον αριθμό των ευκαιριών που απαιτούνταν για να δημιουργήσουν τις συνθήκες ώστε να διεκδικήσουν την πρόκριση.

Έτσι λοιπόν οι Θεσσαλονικείς καλούνται να φτάσουν σε τρίτη ευρωπαϊκή υπέρβαση φέτος προκειμένου να βρεθεί στα... αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ!