Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Δήλωση έκπληξη του Ζοτς για τους καλύτερους οπαδούς παγκοσμίως



Οι καλύτεροι οπαδοί του κόσμου είναι εκείνοι της Φενέρμπαχτσε, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο περιοδικό της τουρκικής ομάδας.

Επίσης, ο Ζοτς αναφέρθηκε στο σημείο-κλειδί της φετινής –επιτυχημένης- σεζόν, αλλά και στα πρότυπά του, όπου ένα εξ αυτών είναι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.
«Κατακτήσαμε τρεις τίτλους φέτος, αλλά ο πιο πολύτιμος ήταν η Ευρωλίγκα. Την χάρηκα πάρα πολύ γιατί κάναμε χαρούμενους εκατομμύρια φιλάθλους. Επειδή, την χάρηκα για τους παίκτες μου, γιατί ξέρω πόσο πολύ δούλεψαν γι’ αυτό.

Επίσης, είμαι χαρούμενος για το όνομα του συλλόγου, καθώς ήταν ένα ιστορικό επίτευγμα. Από την άλλη, ήταν όμορφο που πήραμε το πρωτάθλημα, αλλά και το Σούπερ Καπ. Η καλύτερή μας χρονιά», δήλωσε αρχικά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο επίσημο περιοδικό της Φενέρμπαχτσε και πρόσθεσε:

«Το μεγαλύτερο κίνητρό μου είναι που αγαπώ τη δουλειά μου. Όταν αγαπάς τη δουλειά σου, τα δίνεις όλα χωρίς περιορισμούς. Για να πετύχεις, είναι απαραίτητο να εργάζεσαι πολλές ώρες. Την ημέρα που αποφάσισα να αποσυρθώ από την ενεργό δράση και να γίνω προπονητής, θα έπρεπε να είμαι έτοιμος να απαντήσω σε κάθε ερώτηση που θα μου έκαναν οι παίκτες μου. Γι’ αυτό, έτσι σε εμπιστεύονται και σε σέβονται. Όλα ξεκινούν από αυτό. Με εμπιστεύονται, γιατί κάθε φορά που με ρωτούν κάτι, ξέρουν ότι θα είμαι έτοιμος».

Στη συνέχεια, ο Ζοτς αναφέρθηκε στους οπαδούς της Φενέρ: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη ομάδα στον κόσμο με τέτοιους οπαδούς. Μας υποστηρίζουν παντού και πάντα. Την ομάδα, αλλά και τα μέλη της. Μας δίνουν τρομερή στήριξη. Είμαι πολύ χαρούμενος που μας εμπιστεύονται. Ενδεικτικό και ξεχωριστό είναι που παρακολουθούσαν τον τελικό της Ευρωλίγκας, ακόμη και στις πλατείες. Αυτές τις στιγμές μου τις έδειξαν σε φωτογραφίες. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να κάνεις τον κόσμο χαρούμενο. Αυτό κάνει εμένα πολύ χαρούμενο».

Για το πρωτάθλημα της Τουρκίας: «Το πρωτάθλημα Τουρκίας είναι το καλύτερο στην Ευρώπη, κατά τη γνώμη μου. Γενικά, συγκρίνεται με το ισπανικό, αλλά νομίζω ότι είναι καλύτερο. Πολύ δύσκολη και καλή λίγκα».

Για τη μεγαλύτερη στιγμή στη φετινή σεζόν: «Το παιχνίδι με την Γκαζιαντέπ στο πρωτάθλημα, πριν τα ματς με τον Παναθηναϊκό στα playoffs της Ευρωλίγκας. Πήγαμε στα αποδυτήρια και χάναμε πόντους, αλλά επιστρέψαμε στο παρκέ, όλο το γήπεδο μας στήριξε και πήραμε τη νίκη. Επίσης, ένα παιχνίδι με την Μπάνβιτ».

Για τα πρότυπά του: «Σίγουρα, ο καθηγητής Αλεξάνταρ Νίκολιτς. Όλοι τον αποκαλούμε “καθηγητή” γιατί μας έμαθε μπάσκετ. Δεν μπορώ να σας πω πόσα πολλά μου έμαθε. Τόσο ως άνθρωπο, όσο και στο μπάσκετ. Επίσης, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Έχουμε μία πολύ καλή οικογενειακή σχέση, αλλά και ο άνθρωπος που με έκανε προπονητή στην Παρτίζαν, ο Ντράγκαν Κιτσάνοβιτς. Ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης».