Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Δεν σταματάει να καρφώνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο



Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν με τους Μιλγουόκι Μπακς, τους οποίους οδηγεί σε πολύ ψηλές «πτήσεις». Έπειτα από τη χθεσινοβραδινή νίκη της ομάδας του επί των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, ο 23χρονος φόργουορντ ανέβασε ακόμη περισσότερο τα στατιστικά του και συνεχίζει να θέτει ισχυρή υποψηφιότητα για τον τίτλο του MVP.

Ο Έλληνας φόργουορντ έχει πλέον 26,3 πόντους μέσο όρο σε 16 παιχνίδια, 12,9 ριμπάουντ και 5,8 ασίστ ανά αγώνα. Παράλληλα, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των παικτών με τα περισσότερα καρφώματα, έχοντας 76 καρφώματα σε 16 παιχνίδια, δηλαδή 4,75 καρφώματα ανά παιχνίδι.

Από το 2000, όταν και άρχισε η καταμέτρηση των καρφωμάτων ως στατιστικό στοιχείο, το ρεκόρ ανήκει στον Ντουάιτ Χάουαρντ, την αγωνιστική περίοδο 2007-08, με 269. Πέρσι, την αντίστοιχη καλύτερη επίδοση είχε ο Κλιντ Καπελά των Ρόκετς με 213.

Εάν συνεχίσει να καρφώνει με αυτόν τον ρυθμό ο Γιάννης, τότε θα ξεπεράσει τα 350 καρφώματα στη σεζόν που ήδη διανύουμε. Ένα στατιστικό άκρως εντυπωσιακό, που δείχνει το πόσο δυναμικός αθλητής είναι…